Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στα Πιέρια Όρη – Έχουν καεί 2.500 στρέμματα

Διαβάζεται σε 1'
Πυρκαγιά
Φωτιά. Εικόνα αρχείου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Η φωτιά στα Πιέρια Όρη, που μαίνεται για τέταρτη μέρα, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στη φωτιά που καίει στα Πιέρια ‘Όρη, που μαίνεται για τέταρτη μέρα, από τις 31/1, μέσα σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριοθετηθεί η έκταση την οποία τύλιξε στις φλόγες, εντούτοις η καταστροφή φέρεται πως είναι ήπια, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου, «η πυρκαγιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση».

Σύμφωνα με όσα είπε ο δασάρχης στο OPEN, η φωτιά έχει κάψει 2.500 στρέμματα τα οποία είναι μεικτό δάσος. «Δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού».

Στο σημείο όπου η φωτιά εξελίσσεται -σύμφωνα με την πυροσβεστική «σε διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου»- επιχειρούν σήμερα 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα