Βέροια: 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο τελωνείο

Βέροια: 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο τελωνείο
Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Την επαρκή στελέχωση του Τελωνείου Βέροιας ζητούν οι τελωνειακοί που κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Βέροιας, κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), υποστηρίζοντας ότι η υποστελέχωση της συγκεκριμένης τελωνειακής μονάδας «έχει φτάσει σε ακραίο σημείο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο τελωνείο Βέροιας υπηρετούν σήμερα εννέα τελωνειακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 18 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα άλλοι τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η ΟΤΥΕ καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του τελωνείου, επισημαίνοντας ότι η υποστελέχωσή του «έχει ως αποτέλεσμα αφενός την έκθεση των εναπομεινάντων τελωνειακών υπαλλήλων σε διαρκείς κινδύνους και αφετέρου τη μη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και του υγιούς εμπορίου». Το Τελωνείο Βέροιας είναι, κατά την ΟΤΥΕ, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά της χώρας, με πολύ μεγάλο τζίρο και εξαγωγική δραστηριότητα και επιφορτισμένο με το σύνολο των αρμοδιοτήτων της τελωνειακής υπηρεσίας στο νομό Ημαθίας.

Στη διάρκεια της απεργίας, το προσωπικό ασφαλείας θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα