Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι ναυτικοί πέφτουν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια εργασιών

Διαβάζεται σε 2'
Πλοίο της SeaJets
Πλοίο της SeaJets INTIME

Στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά, έπεσαν το πρωί της Δευτέρας δύο μέλη πληρώματος πλοίου, με σχετικό βίντεο να δίνεται στη δημοσιότητα. Αντιδράσεις εργαζομένων.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την πτώση δύο ναυτικών, το πρωί της Δευτέρας, στη θάλασσα από το πλοίο «Speedrunner jet», βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου, ένας 34χρονος και ένας 55χρονος, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό, δεν είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας καθώς δεν φορούσαν κράνη, κάτι που αποτυπώνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, εκ των οποίων ένας βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησε τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε έπειτα τους δύο ναυτικούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ωστόσο ήταν καλά στην υγεία τους.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

 

 

Αντιδράσεις από εργαζομένους

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ αναφέροντας ότι «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

Τα σωματεία ανέφεραν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα