Βύρωνας: Συνελήφθη διαδηλωτής μετά από συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

Διαβάζεται σε 2'
Ευελπίδων
Ευελπίδων (φωτογραφία αρχείου) Fragiskos Samsas / SOOC

Μέλος συλλογικότητας κατά των πλειστηριασμών συνελήφθη επειδή κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου σε στάσεις λεωφορείων.

Διαδηλωτής, που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόπειρας έξωσης 76χρονης από το σπίτι της στο Βύρωνα, την Τρίτη (16/1), συνελήφθη από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ενώ κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου σε στάση λεωφορείου, κατηγορούμενος για “απειλή διάπραξης εγκλημάτων”.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Πρωτοβουλία Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες, μέλος της οποίας είναι και ο συλληφθέντας, “στα πλαίσια της αναβάθμισης του ποινικού κώδικα, για πρώτη φορά δόθηκε εισαγγελική εντολή για έρευνα σε οικία με αφορμή ένα αυτοκόλλητο”. Όπως αναφέρουν, δυνάμεις της Αστυνομίας “εισέβαλαν στο σπίτι του, την στιγμή που ήταν η οικογένεια του μέσα, ενώ απέξω βρισκόντουσαν ΟΠΚΕ και ασφαλιστές κάνοντας ελέγχους σε αλληλέγγυο κόσμο δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στην γειτονιά”.

Ο συλληφθέντας δικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/1) στο πλαίσιο της Αυτόφωρης διαδικασίας ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στην Ευελπίδων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

Συνελήφθη από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ένας 40χρονος, που κατηγορείται για απειλή διάπραξης εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε περιστατικό ρίψης φυλλαδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με περιεχόμενο απειλές διάπραξης αδικημάτων σε βάρος αστυνομικών.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (16/1) την ώρα που επικολλούσε σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας, αυτοκόλλητο με ίδιο περιεχόμενο.

Σε σωματική έρευνα καθώς και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος αυτοκόλλητων με απειλητικά μηνύματα.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα