Βοιωτία – Αδερφός 17χρονου: “Άνοιξε την πόρτα ο αστυνόμος, τον κλώτσησε και τον σκότωσε”

Διαβάζεται σε 4'
Αστυνομικός, φωτογραφία αρχείου
Αστυνομικός, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο αδερφός του 17χρονου που επέβαινε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, περιγράφει τη στιγμή του θανάτου του.

Θλίψη και οργή για το θάνατο 17χρονου Ρομ που έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό που ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Στο αυτοκίνητο, μαζί με το θύμα, επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του. Μιλώντας στο OPEN, περιέγραψε τη στιγμή του πυροβολισμού, υποστηρίζοντας ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του το τζάμι του αυτοκινήτου με δύναμη, στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα, κλώτσησε τον αδερφό του και τον σκότωσε.

Χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με  δύναμη, ανοίγει την πόρτα ο αστυνόμος, τον κλώτσησε – ο αστυνόμος τον αδερφό μου – μετά τον αρπάζει και μετά τον σκότωσε είπε χαρακτηριστικά.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στη συνέχεια ότι όταν βρέθηκε στο σημείο αστυνομικός κρατούσε το παιδί, φώναζε “δεν φταίω”, ενώ το παιδί ψυχορραγούσε.

Η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το OPEN, φέρει τραύματα στην παλάμη και τον θώρακα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛΑΣ, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ανήλικοι Ρομά, “κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα” στην Αλίαρτο επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, “ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο και στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα”.

Όπως υποστηρίζει, “ο οδηγός και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε”.

Στη συνέχεια, σημειώνει πως “οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται”.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Συλλυπητήρια Οικονόμου

Τα συλλυπητήρια του στους οικείους του 17χρονου, εξέφρασε ο υπουργός προστασία του Πολίτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε δήλωση σχετικά με περιστατικό όπου αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής.

“Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως” είπε στη συνέχεια.

ΠΑΣΟΚ: Να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες

Να αποσαφηνιστούν πλήρως και άμεσα οι συνθήκες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατό του 17χρονου Ρομά ζητά η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για τον τομέα Προστασίας του Πολίτη Νάντια Γιαννακοπούλου.

“Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του και αυτό είναι από μόνο του ένα τραγικό γεγονός. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία”, αναφέρει σε δήλωσή της και προσθέτει:

Η ΕΛ.ΑΣ., από τη οποία ζητάμε να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, έχει χρέος να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αυτό είναι πάντα υπό έλεγχο, πολύ περισσότερο όταν έχουμε δραματικά αποτελέσματα σαν αυτό που συνέβη.

Ζητάμε οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να διερευνήσουν πλήρως το περιστατικό και να ενημερώσουν δημόσια για το τι ακριβώς συνέβη, αν τηρήθηκαν οι κανόνες εμπλοκής και αν προκύπτουν ευθύνες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα