Βοιωτία: Απολογείται ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομικός ΟΠΚΕ (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικός ΟΠΚΕ (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα την Τετάρτη, απολογείται σήμερα για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία. Νύχτα έντασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Απολογείται σήμερα, Πέμπτη (16/11), ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για τον πυροβολισμό του 17χρονου Ρομ, Χρήστου Μιχαλόπουλουστο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ τέθηκε σε διαθεσιμότητα χθες, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι και αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στο μεταξύ, σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες, Τετάρτη (15/11), ο 17χρονος.

Συγγενείς και φίλοι, κρατώντας λευκά λουλούδια, έδωσαν το “παρών” στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο, τη στιγμή που παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του και αν πρόκειται για ρατσιστικό έγκλημα.

Νύχτα έντασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμα μια νύχτα, το βράδυ της Τετάρτης (15/11) με ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο 17χρονου.

Άνοιξε η λεωφόρος ΝΑΤΟ που είχε μείνει κλειστή για αρκετές ώρες όταν ξέσπασαν επεισόδια από άτομα που άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις.

Έγιναν πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ένταση υπήρξε νωρίς χθες βράδυ μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στο Μενίδι, αλλά και στο Νομισματοκοπείο όπου μάλιστα για λίγη ώρα είχε κλείσει η Μεσογείων

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν, γύρω στις 9 το βράδυ, νεαρά άτομα στήνοντας οδοφράγματα με λάστιχα τα οποία και έκαψαν.

Καρέ-καρέ η καταδίωξη του 17χρονου και η στιγμή του πυροβολισμού

Στο μεταξύ, τα τελευταία 14 δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομ στη Βοιωτία, πριν τραυματιστεί θανάσιμα από όπλο αστυνομικού, είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή κατέγραψαν τις επίμαχες στιγμές λίγο πριν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου του θύματος και την καταδίωξή του από όχημα της ΟΠΚΕ, ενώ στη συνέχεια ακούγεται ο πυροβολισμός που του στοίχισε τη ζωή όπως επίσης και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από τους παρευρισκόμενους.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha αποκαλύπτεται ότι μεσολάβησαν μόλις 7 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο αστυνομικός φωνάζει “πίσω πίσω” και “σταμάτα ρε” στον οδηγό πριν σπάσει το τζάμι και ακουστεί ο πυροβολισμός.

Αμέσως μετά, ακολουθούν ουρλιαχτά από μια κοπέλα που φαίνεται πως αντιλαμβάνεται ότι ο 17χρονος είναι νεκρός και στη συνέχεια ακούγονται τα εξής “Γιατί; γιατί το παιδί;”, “τον πυροβόλησε αυτός”. Γιατί δεν βγήκε έξω, γι’ αυτό τον πυροβόλησες;“.

“Γιατί θεέ μου; Τι έκανα, τι έκανα;” ακούγεται ακόμα και στη συνέχεια κάποιος φωνάζει: “Γιατί το κάνατε; 17 χρονών;”, “Αδερφέ μου, γιατί αδερφέ μου; Δε σε σώζει τίποτα πια. Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά γρήγορα”.

Αργότερα ακούγεται μία άλλη φωνή να λέει: “Γιατί δε σταμάτησες ρε φίλε; Γιατί ρε θεέ μου;”, ενώ κάποιος άλλος πιο μετά λέει: “Ρε, τι κάνατε ρε;”. “Τον κύριο που κλαίει… παλιάνθρωπος. Έχει θράσος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα