Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Τα βίντεο από το σημείο της έκρηξης

Διαβάζεται σε 3'
Η στιγμή της έκρηξης
Η στιγμή της έκρηξης Glomex/ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει το ωστικό κύμα που ακολούθησε την έκρηξη απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Πού στρέφονται οι έρευνες.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας έρχεται στη δημοσιότητα και καταγράφει την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα Σαββάτου (3/2).

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα σε κατάστημα και αποτυπώνει την ένταση που είχε το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται πως η βόμβα εξερράγη στις 01:29 τα ξημερώματα, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και δεν υπήρξε τραυματισμός.

 

Ηχητικό ντοκουμέντο κατέγραψε το εύρος της έκτασης

Νωρίτερα, ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης δόθηκε στη δημοσιότητα. Την σκηνή κατέγραψε εσωτερική κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχής.

Στο ηχητικό αποτυπώνεται ο εκκωφαντικός ήχος που φανερώνει τη μεγάλη ισχύ της έκρηξης που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Τα στοιχεία στα οποία επικεντρώνονται οι αρχές

Σημειώνεται ότι η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το συμβάν.

Η οργάνωση με την συγκεκριμένη ονομασία είναι πρωτοεμφανιζόμενη, όμως μοιραία η ονομασία τους παραπέμπει στην παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» όπου δεν μπορεί να αποκλειστεί στην παρούσα φάση κάποιος συσχετισμός ή αν υπάρχουν τυχόν ασύλληπτα μέλη της που επαναδραστηριοποιήθηκαν με μία μικρή αλλαγή στην ονομασία της οργάνωσης. Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα από την Αντιτρομοκρατική που διερευνά την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό από την οδό Σταδίου και από άλλα σημεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα, το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Εξετάζεται, επίσης, η διασύνδεση της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης με άλλες.

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης (τρία έως πέντε κιλά) περιείχε η βόμβα που τοποθετήθηκε στο υπουργείο εργασίας, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το χρονικό

Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Σταδίου, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου, από ωρολογιακό όπως όλα δείχνουν εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας με στόχο όπως όλα δείχνουν το Υπουργείο, ώστε το ωστικό κύμα να προκαλέσει εκεί που τοποθετήθηκε η βόμβα τις περισσότερες ζημιές στο Υπουργείο.

Στις 00:48 είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στη συνέχεια στον Τηλεοπτικό Σταθμό OPEN, δίνοντας χρονικό όριο 40 λεπτών και αναφέροντας πως την ευθύνη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και όντως στις 01:29 η βόμβα εξερράγη προκαλώντας υλικές ζημιές στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα