Χαλκίδα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ψησταριάς για τον θάνατο του 46χρονου – Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του

Χαλκίδα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ψησταριάς για τον θάνατο του 46χρονου – Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του
Το νοσοκομείο Χαλκίδας INTIME NEWS

Μετά από εισαγγελική εντολή συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς στη Χαλκίδα, στην οποία φέρεται να εργαζόταν ο 46χρονος που πέθανε, πιθανότατα λόγω της έκθεσής του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτης της ψησταριάς, στη Χαλκίδα, στην οποία φέρεται να εργαζόταν ο 46χρονος που έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, μετά από ενδεχόμενη έκθεσή του σε υψηλές θερμοκρασίες, προχώρησαν οι Αρχές.

Αν και αρχικά είχε δημοσιευτεί ότι ο άτυχος άνδρας ήταν διανομέας, οι συγγενείς του το διέψευσαν, επισημαίνοντας πως δεν ασκούσε αυτό το επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ήταν γνωστός στους καταστηματάρχες της Χαλκίδας για τους οποίους έκανε μικροδουλειές, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Μετά τη σχετική ενημέρωση των αρχών από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, παρενέβη ο εισαγγελέας ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και σύλληψη του ιδιοκτήτη εστιατορίου, καθώς οι εξωτερικές δουλειές απαγορεύονταν τις ώρες που συνέβη το μοιραίο περιστατικό, λόγω του καύσωνα.

Ο άνδρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται στην Ασφάλεια σε βάρος του είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Τι αναφέρει το νοσοκομείο

Τα αιτία θανάτου του 46χρονου άνδρα στην Χαλκίδα προσδιορίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, αναφέρεται σε έκθεσή του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους εν μέσω καύσωνα

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε χθες πως τίθενται ξανά σε ισχύ τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που αφορούν την προστασία τους και την αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησής τους.

Συγκεκριμένα για τον ιδιωτικό τομέα ισχύουν τα εξής:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00. Αφορά χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο και delivery όταν η θερμοκρασία. διαμορφώνεται σε τιμή άνω των 40οC και ταυτόχρονα η τιμή του δείκτη υγρασίας διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 20%.
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία.
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα