Χανιά: Το ΔΣ καταδικάζει το ομοφοβικό κάλεσμα “αντι-pride” – “Μόλυνση της πόλης μας με δηλητήριο φασισμού”

Χανιά: Το ΔΣ καταδικάζει το ομοφοβικό κάλεσμα “αντι-pride” – “Μόλυνση της πόλης μας με δηλητήριο φασισμού”
Pride σημαίες Getty Images/iStockphoto

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει ομόφωνα το κάλεσμα "συγκέντρωσης αντι-pride" ακροδεξιών στοιχείων, με τους δημοτικούς συμβούλους να καυτηριάζουν τα φασιστικά μορφώματα και τις νεοναζιστικές αντιλήψεις.

Την ομόφωνη καταδίκη του για την «προσπάθεια μόλυνσης της πόλης μας με το δηλητήριο του φασισμού» εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, απαντώντας στο ομοφοβικό κάλεσμα υποψήφιων των “Σπαρτιατών” κατά του αυτοοργανωμένου Pride Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «συγκέντρωση μίσους απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από φασιστικές ομάδες καθοδηγούμενες από υποψηφίους βουλευτές των “Σπαρτιατών”, του νέου ναζιστικού μορφώματος που στηρίχθηκε και από τον εγκληματία Κασιδιάρη».

Όπως σημειώνει το ΔΣ Χανίων, η οποιαδήποτε ανοχή του φασισμού, όπως και όποτε αυτός και αν εκδηλώνεται είναι θεσμική ευθύνη της εκάστοτε τοπικής και κεντρικής διοίκησης, εκφράζοντας στη συνέχεια την απερίφραστη καταδίκη την προσπάθεια μόλυνσης της πόλης με το δηλητήριο του φασισμού.

Επιπλέον τονίζει πως όχι μόνο δεν δίνει την συγκατάθεση για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης μίσους, αλλά καλεί επίσης «τον Χανιώτικο Λαό να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα μίσους και ρατσισμού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων:

«Την Πέμπτη 29/6 στα Χανιά στην πλ. Αγοράς, φασιστικές ομάδες καθοδηγούμενες από υποψηφίους βουλευτές των «Σπαρτιατών», του νέου ναζιστικού μορφώματος που στηρίχθηκε και από τον εγκληματία Κασιδιάρη, καλούν σε συγκέντρωση μίσους απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό στην πλ. Αγοράς.

Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής χρυσής αυγής, η είσοδος στην βουλή, η ύπαρξη και η δράση των ομάδων αυτών επιβεβαιώνουν ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό, καθώς οι αιτίες του και η χρησιμότητά του είναι ακόμα εδώ.

Θεωρούμε ότι η θεσμική ευθύνη της εκάστοτε τοπικής και κεντρικής διοίκησης είναι τεράστια και την βαραίνει ακέραια η οποιαδήποτε ανοχή του φασισμού, όπως και όποτε αυτός και αν εκδηλώνεται.

Γι’ αυτό και ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μόλυνσης της πόλης μας με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν δίνουμε την συγκατάθεση για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης μίσους, και καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα μίσους και ρατσισμού. Να καταδικάσει με το πιο απερίφραστο τρόπο κάθε φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και να εναντιωθεί σε κάθε φασιστική βιαιοπραγία ταυτόχρονα με την πάλη για ειρήνη, εργασία και λαϊκή ευημερία που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου».

Ομοφοβικό κάλεσμα ακροδεξιών στοιχείων

Ακόμα μία πράξη ακροδεξιού παραληρήματος αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα, Πέμπτη (29/06), στα Χανιά της Κρήτης, όπου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η αυτοοργανωμένη “πορεία ορατότητας” της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, την οποία θέλουν να σταματήσουν ακροδεξιά στοιχεία, μεταξύ αυτών και μέλη της παράταξης “Σπαρτιάτες“.

Ήδη από προχθές, αφίσες για την πορεία “αντι-pride” στην Κρήτη έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, με τα ποστ να καλούν τους πολίτες να στηρίξουν “το φυσιολογικό” και όχι “το άρρωστο και το ανώμαλο“, ενώ οι διοργανωτές σε… άπταιστα ελληνικά γράφουν με κεφαλαία: «Όλοι η Κρήτη εκεί, γιατί οι γονείς είναι ενωμένοι».

facebook

Φυσικά και οι “Σπαρτιάτες” έπιασαν αμέσως… δουλειά, καθώς όπως έγραψε το zarpanews, η συγκεκριμένη ομοφοβική αντιδιαδήλωση έχει την υποστήριξη και δύο υποψηφίων βουλευτών του κόμματος σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Συστράτευση στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+

Ηχηρή απάντηση έστειλε -μεταξύ άλλων- η οργάνωση “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο“, που σε μακροσκελή της ανάρτηση αναφέρει πως “θα μας βρείτε απέναντι!“, ζητώντας από τους ακροδεξιούς να μείνουν μακριά από τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Εμείς στον οχετό σας, στις ύβρεις σας, στην τρομοκρατία σας και τη ρητορική μίσους σας θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την αγάπη μας για τους ανθρώπους. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα στον δρόμο μας μπρος τα εμπρός και σε αυτόν τον δρόμο δεν αφήσουμε κανέναν, καμία, κανένα πίσω. Μακριά από τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας”, γράφουν μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο πνεύμα, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί “συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της Αριστεράς και τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες να μην αφήσουμε τους δρόμους των Χανίων να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας”.

Κάλεσμα απευθύνει και η Proud Seniors Greece σημειώνοντας ότι “αυτή η επίθεση πρέπει να αποτύχει, όπως συνέβη με την στοχοποίηση της δασκάλας που πρόβαλε στη σχολική της τάξη την ταινία μικρού μήκους “Αγόρια στο Ντους”» και υπενθυμίζοντας ότι “ο δικηγόρος που απείλησε την εκπαιδευτικό είναι σήμερα εκπρόσωπος τύπου των Σπαρτιατών”.

Σημειώνεται πως η αυτοοργανωμένη “πορεία ορατότητας” αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το Θέατρο Βλησίδης, ενώ στις 7:30 θα πραγματοποιηθεί «sunset κουήρ πάρτι» στην Παραλία του Παλιού Ξενία με μουσική από San People.

Αυτοοργανωμένο Pride Χανιών

Η πρόσκληση του συλλόγου «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο»

«Εκεί ανάμεσα στα άλλα άτομα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα φεστιβάλ υπερηφάνειας πανελλαδικά θα βρεθούμε και μέλη των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο για να γιορτάσουμε και να διεκδικήσουμε, Πριν φύγουμε από το σπίτι θα έχουμε βάλει στο σακίδιο μπανάνες, νερό, πάνες, μπλούζες, μπιμπερό, πιπίλες. Αλλά κάποιες/οι δεν θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Θα έχουμε στο νου μας με ακρίβεια πόσες ώρες πέρασαν από τότε που κοιμήθηκε, έφαγε, ήπιε το παιδί μας. Αλλά κάποιες/οι δε θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Θα έχουμε ξυπνήσει από το κλάμα του παιδιού μας στις δύο το πρωί, στις τέσσερις, στις έξι. Αλλά κάποιες/οι δε θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Θα έχουμε σκουπίσει μύξες, θα έχουμε αλλάξει πάνες. Θα αλλάξουμε πάνες ξανά και ξανά και θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε πάνες. Αλλά κάποιες/οι δε θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Θα έχουμε ντύσει έναν μικροσκοπικό άνθρωπο, μόνο για να τον γδύσουμε και να τον ξαναντύσουμε από την αρχή, 10 λεπτά αργότερα, γιατί θα πασαλείψει τον εαυτό του, το τραπέζι και το πάτωμα με γιαούρτι. Αλλά κάποιες/οι δε θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Θα έχουμε πάει από το πρωί το παιδί στον παιδικό, θα πάρουμε το παιδί από τον παιδικό, θα ρωτήσουμε αν έφαγε, τί έφαγε, πόσο έφαγε, με ποιόν έπαιξε. Αλλά δε θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Θα μάθουμε να διαβάζουμε, να γράφουμε, να μετράμε από την αρχή, θα ντύσουμε βιβλία, θα βάλουμε τετράδια σε τσάντες. Αλλά κάποιες/οι δε θα μας θεωρούν «ικανούς και καλούς» γονείς.

Έχουν περάσει 18 χρόνια από το πρώτο φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ελλάδα. 18 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν έχει αλλάξει για οικογένειες σαν τις δικές μας. Με ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης, πολλοί/πολλές/πολλά από μας είμαστε στα πάντα ανύπαρκτοι/ ανύπαρκτες/ ανύπαρκτα.

Δεν μπορούμε να παρέχουμε στα παιδιά μας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν έχουμε το ίδιο επίθετο. Δεν έχουμε κανένα νόμιμο αποδεικτικό της σχέσης μας μαζί τους, γιατί ο νόμος έχει αποκλείσει κάθε δυνατότητα το όνομα μας να εμφανίζεται στο ίδιο χαρτί με αυτό του παιδιού μας.

Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με το παιδί μας.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως αν η σύντροφος μας ή ο σύντροφος μας πάθει κάτι, το παιδί θα συνεχίσει να ζει μαζί μας. Για κάποιους/κάποιες/κάποια από εμάς δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσουμε παιδί, άλλοι/άλλες/άλλα από εμάς πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στο σύμφωνο συμβίωσης και στην πρόσβαση σε μεθόδους Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Δεν μπορούμε να παιδοθετήσουμε ούτε το παιδί που μεγαλώνουμε ήδη, ούτε κάποιο άλλο.

Ζούμε σε έναν τόπο που μας βάζει στην άκρη και μας λέει: «Εσύ κάποια πράγματα δεν τ’αξίζεις. Αυτά που ισχύουν αυτονόητα για τους άλλους/άλλες/άλλα εσύ να τα ξεχάσεις».

Ένα παιδί μεγαλώνει καλύτερα σε ένα ίδρυμα παρά μ’εσένα. Καλό θα ήταν όλοι/όλες/όλα να κάνουν από ένα, δύο, τρία παιδιά. Αλλά όχι εσύ.

Έχουν περάσει 18 χρόνια από το πρώτο φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ελλάδα. Για κάποια/ κάποιες/ κάποιους από εμάς έχουν περάσει 3,5,7,10,20.30.40 και 50 χρόνια που έχουν παιδιά, που έχουν εγγόνια και που λένε: «Κάποτε, κάτι θα αλλάξει. Δεν θα είναι πάντα έτσι».

Κι όμως… Δε θα αλλάξει τίποτα αν δεν συσπειρωθούμε κι εμείς και οι σύμμαχοι μας απέναντι στην ρητορική μίσους που μας λέει άρρωστους, ανήθικους, ανώμαλους και άλλα «ωραία» προσβλητικά κοσμητικά επίθετα…

Δε θα αλλάξει τίποτα εάν εμείς δεν βγούμε μπροστά να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας!

Δε θα αλλάξει τίποτα αν τους επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους!

Καλούμε τους πολίτες της πόλης των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης να πλαισιώσουν το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσα άτομα θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τις ζωές μας και να μας κλείσουν ξανά στην «ντουλάπα». Να μην τους επιτρέψουμε να τρομοκρατούν ανθρώπους με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στάζουν μίσος, ύβρεις και οχετό.

Να μας βρουν όλα, όλες, όλους ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο»

Το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

«Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, οι «Σπαρτιάτες», που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6.

Η φασιστική κινητοποίηση διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Κυριάκο Μπλαζουδάκη, υποψήφιο βουλευτή των «Σπαρτιατών» στην εκλογική περιφέρεια Νομού Ρεθύμνης, ενώ υπογράφεται από μια ανύπαρκτη ομάδα με την επωνυμία «Πολίτες Κρήτης».

Η στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί μια φασιστική πρόκληση. Μια πρόκληση που παίζει το χαρτί του αγώνα κατά της «ανωμαλίας» και της προστασίας της οικογένειας, ενώ στην πραγματικότητα αναγάγει την ομοφοβία σε βασικό εργαλείο ρατσιστικών διαχωρισμών ανάμεσα στην εργατική τάξη. Είναι μια πρόκληση που προσπαθεί να εμφανιστεί ότι εκφράζει την κοινωνία αλλά με στόχο να κλείσει το στόμα σε όσους/ες/@ δίνουν αντιομοφοβικές, αντισεξιστικές και αντιρατσιστικές μάχες.

Και αυτή η επίθεση θα πέσει στο κενό, όπως συνέβη με τη στοχοποίηση της δασκάλας που πρόβαλε στη σχολική της τάξη την ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο Ντους» του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.

Δεν ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για την επιστροφή στη Βουλή των νεοναζί του Κασιδιάρη. Οι ρατσιστικές εκστρατείες και συμφωνίες της κυβέρνησης και της «Ευρώπης-Φρούριο», οι πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των επαναπροωθήσεων, που οδηγούν σε ναυάγια όπως στην Πύλο, συνεχίζουν να λειτουργούν σα θερμοκήπιο για τους επίδοξους συνεχιστές της Χρυσής Αυγής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή και που συνέτριψε τα Τάγματα Εφόδου στα Χανιά, στην Κρήτη και παντού, δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο στους «Σπαρτιάτες» του Κασιδιάρη να βοηθήσουν στην αποφυλάκιση των νεοναζί, καθώς θα πιέζουν για να πέσουν στα μαλακά στη δεύτερη δίκη τους. Δεν θα αφήσουμε να ξαναφανούν στους δρόμους οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, φορώντας ξανά τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Παράλληλα να επιμείνουμε στις καθημερινές μάχες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος για προσλήψεις στα σχολεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία, σε κάθε κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών. Για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές χωρίς κανένα αποκλεισμό και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για νομικά έγγραφα χωρίς κωλυσιεργίες και οικονομικούς αποκλεισμούς για όλα τα τρανς άτομα. Για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφαλή στέγαση, την αξιοπρεπή εργασία. Για μια παιδεία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και που βάζει φρένο στις φασιστικές προκλήσεις.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της Αριστεράς και τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες να μην αφήσουμε τους δρόμους των Χανίων να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.

Όλοι, όλες και όλ@ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 2.30μμ στην Πλατεία Αγοράς.

ΚΕΕΡΦΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΧΑΝΙΑ)»

Η ανακοίνωση της Proud Seniors Greece

«Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές οι «Σπαρτιάτες», που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6.

Η φασιστική κινητοποίηση διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποψήφιο βουλευτή των «Σπαρτιατών» στην εκλογική περιφέρεια Νομού Ρεθύμνης, ενώ υπογράφεται επίσης από μια πιθανότατα ανύπαρκτη ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πολίτες Κρήτης».

Η στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί φασιστική πρόκληση. Μια πρόκληση που παίζει το χαρτί του αγώνα κατά της «ανωμαλίας» και της προστασίας της «αληθινής» οικογένειας, θεωρώντας ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι δεν είναι άξιοι να διεκδικούν την αναγνώριση των σχέσεών τους, ότι αποτελούν απειλή.

Αλλά όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι «Οικογένειες Ουράνιο τόξο», συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι πολύχρωμες οικογένειες είναι σήμερα γεγονός, αλλά το κράτος και οι κυβερνήσεις σκόπιμα θεωρούν τα μέλη τους πολίτες β΄κατηγορίας, στερώντας τους τα αυτονόητα: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίδιο επίθετο παιδιών-γονιών, νόμιμο αποδεικτικό της σχέσης μαζί τους, με τρομακτικά πρακτικά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή, από ένα κοινό ταξίδι των μελών μια πολύχρωμης οικογένειας, μέχρι την απειλή του τι θα συμβεί αν κάποιος από τα δυο μέλη – γονείς πάθει κάτι, και αν το παιδί θα συνεχίσει να ζει μαζί με τον άλλο γονιό. Οι πολύχρωμες οικογένειες δεν έχουν το δικαίωμα να παιδοθετήσουν από κοινού ούτε καν το παιδί που μεγαλώνουν ήδη, ούτε κάποιο άλλο.

Επιπλέον από όλα αυτά, τέτοιες προκλήσεις στοχοποιούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους συμπαραστάτες της. Καλλιεργούν την ομοφοβία, ανάγοντάς την σε εργαλείο ρατσιστικών διαχωρισμών μέσα στην κοινωνία με βάση τον σεξουαλικό προσδιορισμό και την ταυτότητα φύλου. Είναι προκλητικό ότι, η συγκεκριμένη ενώ που προσπαθεί να εμφανιστεί ότι εκφράζει την κοινωνία, στόχο της είναι να κλείσει το στόμα σε όσους/ες/α παίρνουν θέση ενάντια στον σεξισμό και την ομοφοβία.

Και αυτή η επίθεση πρέπει να αποτύχει, όπως συνέβη με την στοχοποίηση της δασκάλας που πρόβαλε στη σχολική της τάξη την ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο Ντους» του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δικηγόρος που απείλησε την εκπαιδευτικό είναι σήμερα εκπρόσωπος τύπου των «Σπαρτιατών».

Για όλα αυτά φέρουν ευθύνη κυβερνητικές πολιτικές στηριγμένες σε ρατσιστικές εκστρατείες και συμφωνίες με την «Ευρώπη-Φρούριο», πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των επαναπροωθήσεων που οδηγούν σε εγκληματικά ναυάγια όπως στην Πύλο επιβεβαιώνουν τους απανταχού ρατσιστές και λειτουργούν σαν θερμοκήπιο για τους επίδοξους συνεχιστές της Χρυσής Αυγής.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι υπάρχει ένα αντιφασιστικό κίνημα, που έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή και τα Τάγματα Εφόδου στις τρύπες τους.

Ούτε στα Χανιά, ούτε στην Κρήτη ούτε πουθενά δεν πρέπει να αφήσει περιθώριο στους Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να βοηθήσουν στην αποφυλάκιση των νεοναζί, καθώς θα πιέζουν για να πέσουν στα μαλακά στη δίκη στο εφετείο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αφήσουμε να ξαναφανούν στους δρόμους οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν φορώντας ξανά τον μανδύα νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Σαν ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα υπενθυμίζουμε το αίτημά μας για ισότιμη αποδοχή στα σχολεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία, σε κάθε κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών. Για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές χωρίς κανένα αποκλεισμό και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για νομικά έγγραφα χωρίς κωλυσιεργίες και οικονομικούς αποκλεισμούς για όλα τα τρανς άτομα. Για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφαλή στέγαση, την αξιοπρεπή εργασία. Για μια παιδεία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και που βάζει φρένο στις φασιστικές προκλήσεις.

Ήδη, αντιρατσιστικές συλλογικότητες έχουν πάρει σαφή θέση ενάντια στην προκλητική αντισυγκέντρωση, καλώντας σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 2.30μμ στην Πλατεία Αγοράς και υπερασπίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το 1ο Pride στα Χανιά. Αυτό είναι μια καλή αρχή!

Καλούμε τους πολίτες της πόλης των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση και να πλαισιώσουν το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε σχέδια που θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τις ζωές μας και να μας κλείσουν ξανά στην “ντουλάπα”. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα