Χάος στο Νοσοκομείο Αγρινίου: 50 άτομα σε αναστολή και 40 σε αναρρωτική άδεια

Χάος στο Νοσοκομείο Αγρινίου: 50 άτομα σε αναστολή και 40 σε αναρρωτική άδεια
Το Νοσοκομείο Αγρινίου EUROKINISSI

"Ποδαρικό" για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας, λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, με "παρατράγουδα". Δεκάδες συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι.

Πρώτη ημέρα ισχύος του μέτρου της αναστολής εργασίας, λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου και στο Νοσοκομείο Αγρινίου, η κατάσταση παρουσιάζει ήδη αρκετό προβληματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, περίπου πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (1/9) στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του ιδρύματος, εν είδει διαμαρτυρίας, ενώ περίπου 40 έχουν βγει σε… αναρρωτική άδεια αυτές τις μέρες. Και οι σαράντα υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πώς κατάφεραν όλοι οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα να πάρουν μαζί τις συγκεκριμένες άδειες.

Μάλιστα, η έλλειψη προσωπικού προκάλεσε ήδη τις πρώτες δυσλειτουργίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η 6η ΥΠΕ σήμερα κοινοποίησε απόφαση σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται ξανά τα τακτικά χειρουργεία και έτσι το νοσοκομείο μετατρέπεται πάλι σε νοσοκομείο κορονοϊού.

Χιλιάδες οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Τους 10.000 εργαζόμενους φαίνεται πως αγγίζει ο μέχρι στιγμής αριθμός των υγειονομικών και λοιπού προσωπικού που εργάζεται σε βασικές δομές του ΕΣΥ που παραμένουν ανεμβολίαστοι και για το λόγο αυτό θα πρέπει από σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου α τεθούν σε αναστολή εργασίας. Σημειώνεται πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό ενώ και η προηγούμενη δεν τον είχε προσδιορίσει.

Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα αμείλικτη στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας και ίσως η αυστηρότητα αυτή να είναι και ο λόγος που πολλές χιλιάδες ανεμβολίαστων υγειονομικών προχώρησαν σε εμβολιασμό τις προηγούμενες μέρες.

Το γεγονός ότι δεν δόθηκε καμιά παράταση οδήγησε και στη μείωση του αριθμού των ανεμβολίαστων αν κι όπως είπαμε δεν είναι λίγοι οι 10 χιλιάδες ήτοι περίπου το 8% του συνόλου.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττική) όπου ενώ μέχρι πριν 2-3 μέρες είχαν καταγραφεί περίπου 3900 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τελικά προχθές και χθες εμβολιάστηκαν ή έκλεισαν ραντεβού περίπου οι μισοί.

Να επισημάνουμε ακόμη ότι ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να αποφύγει την αναστολή αν αποδείξει ότι έκλεισε ραντεβού για εμβόλιο και ότι εφόσον εμβολιαστεί κάποιος που απομακρύνθηκε, εντός 14 ημερών επιστρέφει στην θέση εργασία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα