Ξεκινά το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη – Οι δράσεις και η μεγάλη παρέλαση

Διαβάζεται σε 2'
Thessaloniki Pride
Thessaloniki Pride Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση του Europride από τις 21 ως τις 29 Ιουνίου 2024. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Με το σύνθημα “Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία” το Thessaloniki EuroPride 2024 κηρύσσει την έναρξή του!

Είναι το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα και μόλις το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με πλήθος εκδηλώσεων, συναυλίες, προβολές ταινιών, συνέδρια και παράλληλες εκδηλώσεις που ήδη “τρέχουν” στην πόλη, και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, την τελευταία μέρα του Thessaloniki EuroPride 2024, θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 21 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

Δεκάδες χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα και να απαιτήσουν ισότητα.

Στο διάστημα αυτό θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις, ενώ την τελευταία μέρα θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση, με το Λευκό Πύργο να φωταγωγείται στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου.

Χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Europride και να γνωρίσουν τη γαστρονομία, τη νυχτερινή ζωή και τα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι από το 2012, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το δικό της ετήσιο Pride, με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή.

Η πορεία της παρέλασης του Thessaloniki EuroPride 2024, θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Ιουνίου 2024, από το πάρκο της ΧΑΝΘ, θα κινηθεί κατά μήκος της οδού Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου θα κατευθυνθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καταλήγοντας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του φετινού EuroPride.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Thessaloniki EuroPride 2024, πατήστε ΕΔΩ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα