Ξεπέρασαν τις 32.400 οι αποτροπές εισροής μεταναστών στα σύνορα του Έβρου

Ξεπέρασαν τις 32.400 οι αποτροπές εισροής μεταναστών στα σύνορα του Έβρου
Μετανάστες στην Έβρο MotionTeam

Τις 231 έφτασαν οι συλλήψεις μεταναστών από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα-Από αυτές οι 11 έγιναν σήμερα από το πρωί έως το απόγευμα και στην πλειονότητά τους ήταν Αφγανοί

Τις 32.423 έφτασαν οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου, από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα το απόγευμα, εκ των οποίων οι 4.600 έγιναν σήμερα.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν γίνει συνολικά 231 συλλήψεις μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων οι 11 από το πρωί έως το απόγευμα, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν.

Στις Καστανιές σήμερα από το πρωί έως και το μεσημέρι σημειώνονταν σφοδρές συγκρούσεις με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από πλευράς των Ελλήνων αστυνομικών, ενώ οι εκατοντάδες απόπειρες εισροής από τους μετανάστες που έριχναν βροχή από πέτρες εναντίον των ελληνικών δυνάμεων, τόσο στις Καστανιές όσο και στον φράχτη, συνοδεύονταν από την ρίψη χημικών από πλευράς των Τούρκων αστυνομικών εναντίον των ελληνικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι από την απέναντι πλευρά φαίνεται να υπάρχουν προθέσεις να δημιουργήσουν μία αρκετά μόνιμη εικόνα αφού έχει παρατηρηθεί η δημιουργία καταυλισμών.

Από το απόγευμα και μετά η κατάσταση κάπως ηρέμησε στις Καστανιές ωστόσο οι απόπειρες εισροών συνεχίζονται κατά μήκος της συνοριογραμμής, όπως και η επιφυλακή και οι περιπολίες, αλλά και οι επεμβάσεις αποτροπής από τις ελληνικές δυνάμεις, που αποτελούνται από ισχυρή αστυνομική δύναμη και στρατιώτες.

Στα νησιά σήμερα δεν σημειώθηκαν εισροές ωστόσο στις 7 το απόγευμα ξέσπασαν περιορισμένες εντάσεις στο λιμάνι και πάλι από ομάδα περίπου 200 μεταναστών που κατέβηκαν από το ΚΥΤ Μόριας παραπληροφορούμενοι και διεκδικώντας να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής για την ενδοχώρα. Τελικά επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και επέστρεψαν πίσω στην Μόρια.

Στο λιμάνι παραμένει το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού για την προσωρινή φιλοξενία των συλληφθέντων μεταναστών των τελευταίων 24ωρων, αφού ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία ταυτοποίησής τους που βρίσκεται σε εξέλιξη στο μέγαρο της Αστυνομίας στην Λέσβο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα