Χίος: Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Διαβάζεται σε 1'
Λιμενικό Σώμα
Λιμενικό Σώμα EUROKINISSI

Επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών μετά από ναυάγιο στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων της Χίου – Αναζητούνται επιζώντες

Συναγερμός έχει σημάνει σε λιμενικό και ακτοφυλακή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10/4) για την διάσωση μεταναστών και προσφύγων, μετά από ναυάγιο, στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων της Χίου.

Η Επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής. Νωρίτερα, το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα προχωρούσε στην ανάσυρση τριών πτωμάτων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι. Άλλοι τρεις εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όλοι δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας.

Αγωνία επικρατεί για την τύχη τριών κοριτσιών 10, 7 και 5 ετών, καθώς η μητέρα τους, η οποία είναι μεταξύ των διασωθέντων, έχει δηλώσει στις αρχές ότι είναι νεκρά.

Αναζητούνται επιζώντες αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 27 άτομα στη βάρκα. Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα