Χρύσα Διαμαντοπούλου: “Σκηνοθέτης μας ζήτησε να αυνανιστούμε – Χαστούκισε τη μία κοπέλα”

Χρύσα Διαμαντοπούλου: “Σκηνοθέτης μας ζήτησε να αυνανιστούμε – Χαστούκισε τη μία κοπέλα”
Χρύσα Διαμαντοπούλου Glomex

Σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη καταγγέλλει η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου. "Άρχισε να φωνάζει και πήγε σε μια κοπέλα και τη χαστούκισε", περιγράφει.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες στο θέατρο κατά σκηνοθετών, ηθοποιών και μεγάλων ονομάτων του χώρου, που προέβαιναν στη χρήση λεκτικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας από τη θέση ισχύος τους.

Άλλη μια καταγγελία ήρθε στο φως από την ηθοποιό Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία αποκάλυψε ότι γνωστός σκηνοθέτης στο παρελθόν ζήτησε από την ίδια και μια συνάδελφό της να αυτοϊκανοποιηθούν μπροστά του στη σκηνή, ενώ όταν η μία κοπέλα αρνήθηκε την χαστούκισε.

Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μας ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά. Μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό, όλο και πιο προσωπικό, και είπαμε “στοπ” δεν είναι τέχνη αυτό. Άρχισε να φωνάζει και πήγε σε μια κοπέλα που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο και τη χαστούκισε”, ανέφερε η ηθοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου ήρθε αντιμέτωπη με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Όπως καταγγέλλει στην ΕΡΤ, χρόνια μετά, όταν γύρισε από το Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές της, ο ίδιος άνθρωπος, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του για να την εμποδίσει να βρει δουλειά στο θέατρο.

“Αυτός ήταν ένας τρόπος που δρούσαν αυτοί οι άνθρωποι, γνωρίζοντας πως έχουν εξουσία, πως το όνομά τους περνάει στον χώρο, ότι ποια είμαι εγώ που θα πω κάτι για έναν άνθρωπο που είναι τόσο πολύ μέσα στα πράγματα. Έλυνε και έδενε όπως έλεγε. Δεν θα σταματήσει να με στοιχειώνει. Για αυτό αποφάσισα να μιλήσω. Για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου που είναι 13 χρονών και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια”, υπογράμμισε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα