Ζακ Κωστόπουλος: “Οι δράστες δεν έχουν ζητήσει μία συγγνώμη”

Διαβάζεται σε 2'
Ζακ Κωστόπουλος
Πορεία για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου Sooc

Η κατ’έφεση εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου λαμβάνει χώρα από χθες, με την μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ να καταθέτει και να ζητά δικαιοσύνη

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ξεκίνησε την Τετάρτη η κατ΄έφεση εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου με κατηγορούμενους τον 80χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον 63χρονο μεσίτη.

Οι δύο άνδρες είχαν -σε πρώτο βαθμό- κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και καταδικάστηκαν σε ποινή δέκα ετών κάθειρξης ο καθένας.

“Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο: δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους. Αν κάποιος είναι επικίνδυνος σε αυτή την ιστορία δεν ήταν το παιδί μου. Σας εκλιπαρώ για να αποδώσετε δικαιοσύνη”, ανέφερε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία όπως μαζί την οικογένειά της παρίσταται ως υποστήριξη της κατηγορίας.

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Δεν ακούσαμε μία συγγνώμη

Η Ελένη Κωστοπούλου χαρακτήρισε το παιδί της “ανοιχτό και γεναιόδωρο άνθρωπο” και πρόσθεσε πως από τους δράστες δεν άκουσε ούτε μία “συγγνώμη” για την πράξη τους. Η μητέρα του δολοφονημένου ακτιβιστή, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου ανέφερε πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεχόταν επιθέσεις επειδή ήταν ομοφυλόφιλος “και ξέρουμε η ελληνική κοινωνία πόσο ομοφοβική και ρατσιστική είναι”

Σχετικά με την κρίσιμη ημέρα, η γυναίκα εξέφρασε την άποψη ότι “κάποιος η κάτι τον φόβισε”, προσθέτοντας ωστόσο πως “η αστυνομία δεν έκανε κανέναν έλεγχο και έτσι δεν μάθαμε ποτέ γιατί μπήκε σε δύο μαγαζιά. Αισθάνομαι ότι σε αυτό το έγκλημα η αστυνομία επειδή είχε συμμετοχή δεν έκανε όλα τα απαιτούμενα. Υπήρχαν τόσες κάμερες γιατί δεν αξιοποιήθηκαν; Γιατί δεν έγινε έρευνα;”.

Νωρίτερα, ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά “η αστυνομία ενημέρωσε τη θεία μου ότι ο Ζαχαρίας μπήκε να ληστέψει και σκοτώθηκε. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε γιατί δεν ήταν η αλήθεια. Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο δυστυχώς δεν θα μαθαίναμε την αλήθεια”.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου 2024 με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα