Ζακ Κωστόπουλος: Ο μεσίτης λέει ότι κλώτσησε από… “αλτρουισμό”

Διαβάζεται σε 5'
Ζακ Κωστόπουλος
EUROKINISSI

Απίστευτος ισχυρισμός από τον κατηγορούμενο μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Υποστηρίζει ότι ενήργησε «για το καλό του θύματος». «Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο».

Τα … αλτρουιστικά του ένστικτα ήταν αυτά που οδήγησαν στην παρέμβαση του κατηγορούμενου μεσίτη στην οδό Γλάδστωνος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον κοσμηματοπώλη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το 2018. Απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου υποστήριξε πως ενήργησε «για το καλό του θύματος» ώστε να τον προστατεύσει και να μην κοπεί στο λαιμό από τα τζάμια, αρνούμενος ότι τον κλώτσησε παρά μόνο μία φορά χωρίς πρόθεση.

Κάτω από το βλέμμα της οικογένειας και των φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και των: Ν. Φίλη, Ν. Βούτση, Ν. Ηλιόπουλο και Θ. Φωτίου, ο κατηγορούμενος μίλησε για … «στιγμιαίο περιστατικό με κακή εξέλιξη». Όπως είπε: «Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό» ενώ κατέληξε να σχολιάζει: «Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει».

Ο κατηγορούμενος μεσίτης μίλησε για αναξιόπιστους μάρτυρες, τονίζοντας πως ο ίδιος κλωτσούσε… στον αέρα και όχι το Ζακ Κωστόπουλο. Υποστήριξε ουσιαστικά πως η λήψη του βίντεο ήταν από απόσταση τέτοια που αφήνει κενά ως προς τα χτυπήματα που έδωσε, ενώ αποδέχθηκε ότι κλώτσησε δύο φορές στη μύτη το θύμα, ενέργειες που απέκλεισε να οδήγησαν στο θάνατο. «Άντε να του είχα σπάσει τη μύτη» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να σπάσει την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου με το κεφάλι του για να βγει έξω, ενώ παράλληλα κρατούσε ένα μαχαίρι. «Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι του φώναξε «κάτσε μέσα» και κλώτσησε στον αέρα για να τον αποτρέψει να βγει. «Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» ανέφερε.

Στράφηκε και προς την οικογένεια Κωστόπουλου, σχολιάζοντας: «Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…», ενώ κλείνοντας την απολογία του είπε: «Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Το να με αδικήσουν δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Κοσμηματοπώλης: «Στόχος ήταν να μείνει μέσα στο κατάστημα»

Νωρίτερα, ο κοσμηματοπώλης προχώρησε σε περιγραφές που έρχονται σε αντίθεση με όσα έχουν καταγράψει οι περιστατικοί. Ο κατηγορούμενος, παρά την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού που αποτελεί μέρος της δικογραφίας και καταδεικνύει τα χτυπήματα που δέχθηκε με βαναυσότητα ο Ζακ Κωστόπουλος, υποστήριξε ότι παρασύρθηκε και έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας την καταστροφή της περιουσίας του. Ωστόσο, επέμεινε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βγήκε από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και ξάπλωσε αιμόφυρτος στο δρόμο, ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του δεν τον χτύπησαν καθόλου, αν και τα βίντεο δείχνουν σαφώς μια διαφορετική εικόνα.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εντός και εκτός του καταστήματός του, ισχυρίστηκε πως ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέσα κρατώντας μαχαίρι και κάνοντας ζημιές. Στη συνέχεια, προσπάθησε να σπάσει με έναν πυροσβεστήρα το τζάμι. «Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι τον κλώτσησε μόνο 2-3 φορές σχολιάζοντας «δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό».

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε…

Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Πέρα από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται…

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Όμως μετά το πως αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό… γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά… ήταν άνθρωπος που δυσκολευόταν να βγει. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί…

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα…

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη για την αγόρευση της εισαγγελικής πρότασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα