Ελληνικό μπλόκο στο πλοίο για τη Γάζα

Ελληνικό μπλόκο στο πλοίο για τη Γάζα

Οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν εν πλω το πλοίο Audacity of Hope, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Γάζα, το βράδυ της Παρασκευής. Έλληνες κομάντο το περικύκλωσαν (Vids)

Περίπου ένα τέταρτο μετά την αναχώρησή του διατάχθηκε να σταματήσει το πλοίο Audacity of Hope με κατεύθυνση τη Γάζα.

Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 19.15, το απόγευμα της Παρασκευής, το πλοίο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον Πειραιά, συνοδεία των σκαφών του λιμενικού.

Το σταμάτησαν μεταξύ της Αίγινας και της Σαλαμίνας. Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον καπετάνιο του πλοίου και τους άνδρες του λιμενικού.

Οι επιβαίνοντες ακτιβιστές φώναζαν “αφήστε μας να αποπλεύσουμε” ενώ τους έχουν φράξει την πορεία δύο σκάφη του λιμενικού.

Έλληνες κομάντο  περικύκλωσαν το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Πέραμα, ενώ οι ακτιβιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να αποβιβαστούν.

Απαγόρευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, την Παρασκευή πρώτη Ιουλίου, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Όπως είναι γνωστό, έχουν δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, για την επίδοση σε όλους τους πλοιάρχους των πλοίων διαταγή στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ!

Πιο συγκεκριμένα, για τα πλοία υπό ελληνική σημαία, θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.

Παράλληλα, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, θα διενεργούν και πάσης φύσεως ελέγχους σε σκάφη, επιβάτες και πληρώματα.

Το “ευχαριστώ” του Νετανιάχου

Υπενθυμίζεται ακόμα πως την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ευχαριστεί “ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα