Εμπλοκή με το φορτίο του "Nour M." στη Ρόδο

Εμπλοκή με το φορτίο του "Nour M." στη Ρόδο

Ένα μήνα μετά τον εντοπισμό του, το "μυστηριώδες" πλοίο Nour M. είναι "κολλημένο" στη Ρόδο. Εμπλοκή στη μεταφορά των κοντέινερ με τις σφαίρες. Καμία εταιρία στο νησί δεν διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενώ οι εταιρίες από την Αθήνα κοστίζουν

"Κολλημένο" στη Ρόδο για πολύ καιρό ακόμα φαίνεται ότι θα μείνει το φορτίο του πλοίου "Nour M.", το οποίο είχε εντοπιστεί στις 8 Νοεμβρίου κοντά στα Ίμια και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μετέφερε σφαίρες.

Το πλοίο παραμένει δεσμευμένο ενώ τα 55 κοντέινερ επρόκειτο να μεταφερθούν στο φυλάκιο "Πασαούτια" της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), ωστόσο, καμία μεταφορική εταιρία του νησιού δεν είναι εφοδιασμένη με τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και τις άδειες για μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.

Το τελωνείο Ρόδου ενημέρωσε το λιμενικό και την εισαγγελία ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά των κοντέινερ με τις σφαίρες με συμβατικά φορτηγά. Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οφείλουν να έχουν πιστοποιητικά για τη μεταφορά επικίνδυνων προϊόντων και να διαθέτουν τη σχετική έγκριση ενώ και οι οδηγοί πρέπει να είναι πιστοποιημένοι για τέτοια μεταφορά.

Στο νησί, όπως διαπιστώθηκε, καμία μεταφορική εταιρία δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενώ το κόστος για εταιρίες που είναι πιστοποιημένες στην Αθήνα είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί από το τελωνείο και το λιμενικό.

Εν τω μεταξύ, από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργείται κατ΄εντολή της επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει διαπιστωθεί ότι τα αριθμητικά στοιχεία των κοντέινερ ταυτίζονται με τα αναγραφόμενα σε παραστατικά φορτίου ενώ υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις στο βάρος ορισμένων εξ αυτών.

Πληροφορίες από dimokratiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεσμεύτηκε το φορτίο του πλοίου Nour-M. Ως τώρα έχουν βρεθεί σφαίρες

SHARE:

24Media Network