ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενεργειακά νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ενημέρωση για την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τα καύσιμα και την βιομηχανία ενέργειας.

Λογαριασμός ρεύματος

Νέες χρεώσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος με επιβάρυνση για τις χαμηλές καταναλώσεις

Για τα νοικοκυριά με μικρές καταναλώσεις, δηλαδή που «καίνε» έως 1.600 κιλοβατώρες τον τετράμηνο, η αναπροσαρμογή αυτή αντιστοιχεί σε επιπλέον επιβάρυνση 4 ευρώ ανά μήνα.

Μετρητής ρεύματος

Σκρέκας: "Το bonus εξοικονόμησης θα δοθεί με βάση την περσινή κατανάλωση"

Η χορήγηση του bonus των 50 ευρώ στους πολίτες που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15% θα γίνεται μέσω της σύγκρισης με την περσινή κατανάλωση ρεύματος, ξεκαθάρισε ο Κ. Σκρέκας.

Εργοστάσιο ΔΕΗ (φωτό αρχείου)

"Κράτει" οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ενόψει των δυσκολιών του χειμώνα

Αξιοποιώντας την περιορισμένη λειτουργία των μονάδων το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, οπότε και μειώνονται σημαντικά οι καταναλώσεις, θα επιδιωχθεί μια κατακόρυφη αύξηση των λιγνιτικών αποθεμάτων.

Λογαριασμός της ΔΕΗ

Ρεύμα: Μπλόκο στις μετακινήσεις από εταιρεία σε εταιρεία για όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς

Παρότι με το νέο σύστημα επιτρέπεται ακόμα και κάθε μήνα να αλλάζεις πάροχο, οι ηλεκτρικές εταιρείες "στήνουν" σύστημα Τειρεσίας ώστε να κόβουν την πρόσβαση σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο Κώστας Σκρέκας

Νέο μοντέλο επιδοτήσεων: Υψηλού ρίσκου η θέρμανση με ρεύμα και αέριο τον φετινό χειμώνα

Διαφορετική κατεύθυνση επιδότησης με κίνδυνο να υπάρχουν λογαριασμοί "φωτιά" για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση. Προβληματισμός για την κάλυψη της αύξησης στο φυσικό αέριο.

HELLENiQ ENERGY: Νέες επενδύσεις - Στράτευση με την FUELEUROPE για αλλάγή των προτάσεων της φον ντερ Λάιεν

HELLENiQ ENERGY: Νέες επενδύσεις - Στράτευση με την FUELEUROPE για αλλάγή των προτάσεων της φον ντερ Λάιεν

Ο Ανδρέας Σιάμισης τόνισε ότι "Η HELLENiQ ENERGY είναι εξίσου σημαντικό να προσαρμόσει και τις παραδοσιακές της δραστηριότητες σε ένα νέο περιβάλλον και να συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ασφάλειας εφοδιασμού, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε."

Energy cost, saving energy concept. Piggy bank with money, plug, bulb and radiator thermostat on white background

ΥΠΕΝ: 23 τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας - "Οδικός" χάρτης για "κούρεμα" των λογαριασμών

Στεγανοποίηση κουφωμάστων, "σφράγισμα" στο τζάκι, μείωση της φωτεινότητας στις οθόνες, μεταξύ όσων προτείνει το Υπ. Ενέργειας σε μια σειρά 23 συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Κώστας Σκρέκας

Επιδότηση ρεύματος σε τρεις κλίμακες: 50 ευρώ μπόνους εξοικονόμησης - Προβληματίζει η κάλυψη της αύξησης στο φυσικό αέριο

Τις επιδοτήσεις του επόμενου μήνα στο ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τι ποσοστό της αύξησης καλύπτεται.

Λογαριασμός ρεύματος

Μειωμένα κατά 25% τα "ονομαστικά" τιμολόγια ρεύματος που ανακοίνωσαν οι εταιρείες

Σήμερα θα ανακοινωθούν από τον κ. Σκρέκα οι επιδοτήσεις Οκτωβρίου για τους καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αερίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τελική λιανική τιμή θα παραμείνει περί τα 15 λεπτά την Κιλοβατώρα.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Ενέργεια: Σήμερα οι χρεώσεις των προμηθευτών ρεύματος για Οκτώβριο

Οι τιμοκατάλογοι που θα ανακοινώσουν οι προμηθευτές ρεύματος αναμένεται να είναι χαμηλότεροι από τον προηγούμενο μήνα, αλλά οι καταναλωτές θα πληρώσουν περισσότερο εάν δεν σημειώσουν μείωση στις κιλοβατώρες που "καίνε".

Κώστας Σκρέκας

Σκρέκας: "Σχεδόν μηδενικές" οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος

Ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι στον νέο μηχανισμό στήριξης, θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ

Με ριζικές αλλαγές αλλά και συμβατικά "εργαλεία" το σχέδιο Τσίπρα για την ενέργεια

Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και οι περιορισμοί στο Χρηματιστήριο Ενέργειας αποτελούν τα καινοφανή στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει αναφορά σε αρκετά από τα μέτρα που έχουν συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αγωγοί φυσικού αερίου

ΕΕ: Σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για να αποφευχθεί το ενεργειακό χάος

Οι μειωμένες ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν προκαλέσει "τριγμούς", με την ενεργειακή κρίση να αναμένεται να μετατρέψει την καθημερινότητα των Ευρωπαίων σε "εφιάλτη". Οι εναλλακτικές λύσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος

Χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου

Οι τιμοκατάλογοι που θα ανακοινώσουν αύριο οι προμηθευτές ρεύματος αναμένεται να είναι χαμηλότεροι από τον προηγούμενο μήνα, αλλά οι καταναλωτές θα πληρώσουν περισσότερο εάν δεν σημειώσουν μείωση στις κιλοβατώρες που «καίνε».

ΥΠΕΝ: Στο 15% η εξοικονόμηση ενέργειας από τους καταναλωτές για έξτρα έκπτωση - Πώς υπολογίζεται

ΥΠΕΝ: Στο 15% η εξοικονόμηση ενέργειας από τους καταναλωτές για έξτρα έκπτωση - Πώς υπολογίζεται

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις ενεργειακές επιδοτήσεις από τον Οκτώβριο, με τους καταναλωτές να καλούνται να εξοικονομήσουν ενέργεια κατα 15%, σε σχέση με το 2021, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόσθετη έκπτωση.

Αγωγοί φυσικού αερίου

Ρωσία: Μειώνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά 50 δισ. κυβικά μέτρα

Σημαντική μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη -κατά 50 δισ. κυβικά μέτρα- προανήγγειλε η Ρωσία, οξύνοντας την ανησυχία για την ενεργειακή κρίση στην ήπειρο.

Μετρητής ρεύματος

Πώς θα γίνει η μείωση στην κατανάλωση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν, αναζητείται ο τρόπος να υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η χώρα για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής.

Ενεργειακή κρίση: Οι ανακοινώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Ενεργειακή κρίση: Οι ανακοινώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνει την καθιερωμένη ετήσια ομιλία της για την "Κατάσταση της Ε.Ε." στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ζωντανά οι ανακοινώσεις για ενέργεια και μέτρα εξοικονόμησης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος 3-4 ώρες την ημέρα ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο προσχέδιο των ανακοινώσεων που θα κάνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Το πλαφόν στο αέριο απομακρύνεται, αλλά θεσπίζεται πλαφόν στα υπερκέρδη.

Ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός

Συνεχείς δοκιμές για την επάρκεια αερίου και τις αντοχές του ηλεκτρικού συστήματος

Αυξάνει ο φόβος για την ενεργειακή επάρκεια, κυρίως κατά τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Οι αρχές προχωρούν σε διαρκή τεστ, ακόμα και σε δοκιμές εκ περιτροπής ηλεκτροδότησης.

Γιατί αξίζει να περάσετε από τα τρία σημεία συνάντησης της nrg στη Θεσσαλονίκη

Γιατί αξίζει να περάσετε από τα τρία σημεία συνάντησης της nrg στη Θεσσαλονίκη

 Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αποτελεί και φέτος το σημείο συνάντησης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Κι απ’ αυτή τη μεγάλη εμπορική και επιχειρηματική γιορτή δεν μπορεί να λείπει η nrg, η οποία συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και θέλει να το γιορτάσει μαζί με όλους τους καταναλωτές.

"Μικτό" σχήμα ενίσχυσης στο ρεύμα από Οκτώβριο - Κλιμακωτή επιδότηση και bonus για μείωση της κατανάλωσης

"Μικτό" σχήμα ενίσχυσης στο ρεύμα από Οκτώβριο - Κλιμακωτή επιδότηση και bonus για μείωση της κατανάλωσης

Καταργείται το σύστημα της κοινής έκπτωσης για όλους τους καταναλωτές και όλες τις κιλοβατώρες. Οι επιδοτήσεις θα δίνονται με βάση το προφίλ του πελάτη και το ύψος της κατανάλωσης.

Ο Κώστας Σκρέκας στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κώστας Σκρέκας για Συμβούλιο Ενέργειας: "Είτε θα λάβουμε αποφάσεις είτε θα παραδοθούμε στους εκβιασμούς"

Το δίλημμα, ότι η Ευρώπη είτε θα πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, είτε αλλιώς ουσιαστικά θα παραδοθεί στις "επιδιώξεις και τους εκβιασμούς αυταρχικών ηγετών", έθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: Το πλαφόν στο αέριο της Ρωσίας διχάζει την Ευρώπη

Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: Το πλαφόν στο αέριο της Ρωσίας διχάζει την Ευρώπη

Η χώρα μας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές, θα δηλώσουν τη διαφωνία τους με πλευρές της πρότασης της Κομισιόν, κατά τη σημερινή έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.

Αγωγοί φυσικού αερίου

Ενεργειακή κρίση: Διχασμένη η ΕΕ με τις προτάσεις της Κομισιόν για πλαφόν στο αέριο

Οι προτάσεις της φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη φαίνεται πως αιφνιδίασαν τα κράτη - μέλη της ΕΕ σύμφωνα με το Politico. Ποια σημεία διχάζουν τα κράτη-μέλη.

Νέες αλλαγές στις επιδοτήσεις ρεύματος με... αλγόριθμο και "κόφτες"

Νέες αλλαγές στις επιδοτήσεις ρεύματος με... αλγόριθμο και "κόφτες"

Από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, αλλάζει ο μηχανισμός επιχορήγησης των οικιακών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών τιμολογίων και εισάγεται ένα καινούργιο, πιο αυστηρό μοντέλο.

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας: Έρχονται κυρώσεις και ενεργειακός υπεύθυνος στα κτίρια

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας: Έρχονται κυρώσεις και ενεργειακός υπεύθυνος στα κτίρια

Μέτρα για μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% στο Δημόσιο ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς. Τι περιλαμβάνουν και τι προβέπεται για όσους φορείς δεν συμμορφωθούν.

Solar panels on the gable roof of the beautiful house

Η Οδύσσεια του να βάλεις φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα

Τα φωτοβολταϊκά θα μπορούσαν να είναι μια κάποια λύση για όσους αναζητούμε έναν τρόπο να γλιτώσουμε από τα διαδοχικά ρεκόρ στην τιμή της ενέργειας. Αυτό θα ίσχυε αν η διαδικασία δεν ήταν... ελληνική.

Πανοραμική λήψη Συντάγματος

Από το δημόσιο και τους Δήμους ξεκινάει το... δελτίο στο ρεύμα

Σήμερα η κυβέρνηση ανακοινώνει στοχευμένα μέτρα περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης, ωστόσο έπονται παρεμβάσεις και για τις βιομηχανίες, ακόμα και για τα νοικοκυριά.

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Περιορισμός του δημοσίου φωτισμού και οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτηριακές υποδομές ανακοινώνονται αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο.

Αγωγοί της Gazprom

Οι Ευρωπαίοι δανείζουν δισ. στους παραγωγούς ενέργειας, οι πολίτες δίνουν ένα μισθό για το ρεύμα τους

Πολλοί ευρωπαίοι διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ήδη καταρρεύσει και ορισμένες μεγάλες εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής ενδέχεται να κινδυνεύσουν μέσα στο επόμενο διάστημα. "Καμπανάκι" από τα συνδικάτα.

Gazprom

Οι Ρώσοι "τρολάρουν" για "μεγάλο χειμώνα", η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζουν ανταλλαγή ενέργειας

Ρώσοι χρήστες "τρολάρουν" με κυνικό βίντεο την ώρα που Γερμανία και Γαλλία ανακοίνωσαν πως θα ανταλλάξουν ηλεκτρική ενέργεια με φυσικό αέριο. Οι "συμβουλές" Μακρόν και το σχέδιο της Κομισιόν.

Μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα

Περισσότερο LNG και άμεσα μέτρα εξοικονόμησης ενόψει προβλημάτων στην προμήθεια αερίου

Το να διακοπεί η τροφοδοσία της χώρα μας με Ρωσικό αέριο από τον αγωγό Turk Stream θεωρείται ακραίο σενάριο, αλλά ακόμα και αν δεν επιβεβαιωθεί, οι επιπτώσεις από το κλείσιμο του Nord Stream θα είναι υπαρκτές.

Μαξίμου: Σενάρια περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης στη σκιά της ρωσικής κλιμάκωσης

Μαξίμου: Σενάρια περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης στη σκιά της ρωσικής κλιμάκωσης

Στην πρώτη γραμμή των κινήσεων "άμυνας" της κυβέρνησης, σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν, φαίνεται να είναι ο περιορισμός της λειτουργίας (και συνεπώς της ενεργειακής κατανάλωσης) των μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών.