Εκτός λειτουργίας η διαδικτυακή πλατφόρμα του ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκον’

Εκτός λειτουργίας η διαδικτυακή πλατφόρμα του ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκον’
Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πολίτες για την ένταξη στο πρόγραμμα αλλά και λόγω τεχνικών προβλημάτων

Εκτός λειτουργίας τέθηκε την πρώτη μέρα λειτουργίας της η ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε φτιαχτεί για να υποδεχθεί τις αιτήσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» («exoikonomisi.ypen.gr»).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επρόκειτο να «ανοίξει» σήμερα για τους ενδιαφερόμενους, μετά από ολιγοήμερη αναβολή, κατά την οποία σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος «ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή υπάρχει σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να διερευνηθούν οι λύσεις που μπορεί να υπάρξουν, μεταξύ των οποίων είναι και η εκ περιτροπής λειτουργία της πλατφόρμας ανά περιφέρεια.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πολίτες για την ένταξη στο πρόγραμμα, αλλά και λόγω τεχνικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο server του υπουργείου, με αποτέλεσμα τελικώς η πλατφόρμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το πρόβλημα οξύνθηκε λόγω της γενικότερης καθυστέρησης που υπήρξε στο πρόγραμμα και η οποία υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία ουρά αναμονής από πολίτες.

Για τα πιθανά προβλήματα είχε εγκαίρως προειδοποιήσει μέσω δύο επιστολών του – στις 7 και στις 12 Μαρτίου – ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, ζητώντας την αναβολή έναρξης του Προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία προετοιμασία τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επαγγελματιών του κλάδου.

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έστειλε νωρίτερα σήμερα και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα