Εξαγορά ηλεκτρικής εταιρείας σχεδιάζει η ΔΕΠΑ

Εξαγορά ηλεκτρικής εταιρείας σχεδιάζει η ΔΕΠΑ

Η εταιρεία ετοιμάζει την είσοδό της στη λιανική ρεύματος, ενώ προχωρά και το project τροφοδοσίας των μεγάλων νησιών με φυσικό αέριο

Σε συμφωνία, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, έχει έρθει η ΔΕΠΑ, με εταιρεία παροχής ρεύματος που δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά, προκειμένου να μπει με μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Αυτό ανέφεραν πηγές της εταιρείας την Τρίτη, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μουσείο Μπενάκη, επισημαίνοντας ότι οι μέτοχοι της ΔΕΠΑ έχουν δώσει το πράσινο φως για να δραστηριοποιηθεί η εταιρεία και στη λιανική πώληση ρεύματος, και η διοίκηση της εταιρείας έχει δρομολογήσει την είσοδό της στο χώρο μέσω αυτής της μεθόδου. «Είναι ένας χώρος που δεν τον ξέρουμε και συνεπώς θα πάμε μαζί με εταιρεία που γνωρίζει καλά το αντικείμενο» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή η ΔΕΠΑ προχωρά τις επαφές, οι οποίες έχουν μάλιστα αποδώσει, για να υλοποιηθεί το μνημόνιο που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ για την έλευση του φυσικού αερίου στα μεγάλα νησιά της χώρας, αφενός για να τροφοδοτήσει τις εκεί ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, αφετέρου για να τροφοδοτήσει δίκτυα παροχής αερίου σε καταναλωτές.

Μεγάλες ξένες εταιρείες έχουν ήδη ενδιαφερθεί, ενώ η φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζει η διοίκηση της ΔΕΠΑ όλες τις εφεξής ενέργειες επέκτασης είναι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν επιπλέον ότι η ΔΕΠΑ θα επιδιώξει να πιστοποιηθεί ως investor στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων και ειδικά αερίου.

Ταυτόχρονα εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να φύγει η ΔΕΠΑ από το μετοχικό κεφάλαιο των ΕΠΑ. «Μπορεί να χρειαστεί να υπάρξουν κάποιες μικρές μεταβολές στα ποσοστά συμμετοχής στις ΕΠΑ και στις ΕΔΑ, αλλά δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της ΔΕΠΑ από τις θυγατρικές της» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

SHARE: