Η διεθνής “βουτιά” του αερίου κράτησε χαμηλά τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος

Η διεθνής “βουτιά” του αερίου κράτησε χαμηλά τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος
Λογαριασμός ρεύματος Eurokinissi

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ΥΠΕΝ θα ανακοινώσει τις επιδοτήσεις οικιακών και επαγγελματικών καταναλωτών για το Μάρτιο.

Στα ίδια περίπου επίπεδα με το Φεβρουάριο, σε κάποιες περιπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, είναι οι τιμοκατάλογοι των προμηθευτών ρεύματος για το μήνα Μάρτιο, που ανακοινώθηκαν χθες.

Όπως είναι πλέον γνωστό, για τους καταναλωτές το επίπεδο των τιμολογίων δεν σημαίνει από μόνο του πολλά πράγματα, καθώς ούτως ή άλλως κάθε μήνα έρχεται το κράτος και επιδοτεί τους λογαριασμούς ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των 14-16 λεπτών ανά κιλοβατώρα (με βάση τα τιμολόγια της ΔΕΗ) ή και ακόμα χαμηλότερα αν κάποιοι πάροχοι ανακοινώνουν χαμηλότερες τιμές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ανακοίνωση των τιμολογίων των παρόχων, αντίθετα, για το οικονομικό επιτελείο, καθώς με χαμηλά τιμολόγια η ανάγκη για καταβολή επιδοτήσεων είναι μικρότερη.

Στο τέλος της εβδομάδας ο κ. Σκρέκας θα ανακοινώσει το ύψος των επιδοτήσεων, με τη φιλοσοφία να παραμένει ίδια, αλλά με τα απαιτούμενα κονδύλια να είναι σχετικά μικρά και πάντως να μην χρειάζεται να αντληθούν ποσά από τον προϋπολογισμό. Αντίθετα, οι επιδοτήσεις θα καλυφθούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης του οποίου βασικός τροφοδότης είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα έσοδα από το μηχανισμό παρακράτησης κερδών των ηλεκτροπαραγωγών στη χονδρική αγορά ρεύματος.

Οι τιμοκατάλογοι των εταιρειών

Το τιμολόγιο της ΔΕΗ για το μήνα Μάρτιο διαμορφώνεται στα 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Γ1/Ν1 και για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες/μήνα, έναντι 19,9 λεπτά τον Φεβρουάριο

Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το τιμολόγιο είναι στα 20,7 λεπτά / KWh.

H Protergia έχει τιμολόγιο 18,8 λεπτά του ευρώ με την έκπτωση συνέπειας (24,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση) στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό MVP Reward.

Η Elpedison έχει τιμολόγιο 14,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Elpedison Economy, χωρίς προϋπόθεση συνέπειας και χωρίς πάγιο. Επίσης τιμή 20,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα μετά την έκπτωση συνέπειας (26,27 λεπτά χωρίς την έκπτωση) στο πρόγραμμα Elpedison Συνέπεια, και τιμολόγιο στα 23 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα Electricity Home Day.

Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τιμολόγιο στα 20,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας 20% (στα 25,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση) για το πρόγραμμα Generous Home. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε χρέωση 14,45 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας για το Solar Generous Home (χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Η nrg διαθέτει στα 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για οικιακά τιμολόγια, στο πρόγραμμα nrg on time, με έκπτωση συνέπειας. Η χρέωση διαμορφώνεται στα 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας.

H Volton ανακοίνωσε τιμή στα 18,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας για τα οικιακά τιμολόγια, ενώ η τιμή διαμορφώνεται 19,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Η Φυσικό Αέριο Αττικής ανακοίνωσε χρέωση στα 18,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας ενώ χωρίς έκπτωση η τιμή διαμορφώνεται στα 24,7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η Volterra ανακοίνωσε τιμή στα 21,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ το πάγιο ίσο με 4,5€.

H Watt+Volt ανακοίνωσε τιμή στα 24,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η χρέωση παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο.

Το οικιακό τιμολόγιο της ΖeniΘ για τον μήνα Μάρτιο διαμορφώνεται στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, για το πρόγραμμα power home now. Επίσης, 19,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα για μηνιαία κατανάλωση από 0 – 270 kWh και 20,4 λεπτά για κατανάλωση μεγαλύτερη των 270 kWh, στο πρόγραμμα Power home basic.

Η Ελινόιλ διαθέτει το πρόγραμμα Power On! Home Comfort, στα 18,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα και το Power On! Home, στα 20,3 λεπτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα