Και φυσικό αέριο στα πρατήρια της ελίν

Και φυσικό αέριο στα πρατήρια της ελίν
BlueFuel

Στρατηγική συνεργασία της BlueFuel με την ισπανική Scale Gas.

Μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ, η οποία θα εγκαταστήσει σταθμούς ηλεκτροφόρτισης στα πρατήρια της ελίν, σε δύο φάσεις, έρχεται μια ακόμα σημαντική κίνηση της ελληνικής εταιρείας, μέσω της θυγατρικής της BlueFuel.

Συγκεκριμένα, σύναψε συμφωνία με την ισπανική εταιρεία Scale Gas, θυγατρική της Enagas, για την κατασκευή των πρώτων πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου κίνησης στην Ελλάδα.

Η Scale Gas με την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία που κατέχει στην εγκατάσταση και συντήρηση αντίστοιχων υποδομών, αποκτά απευθείας παρουσία και στην ελληνική αγορά, μέσω της συνεργασίας αυτής.

Ετσι, θα βοηθήσει ώστε να αναπτυχθεί το φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων ελίν, πανελλαδικά, τόσο σε υγροποιημένη μορφή (LNG), όσο και σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) στις αρχές του 2022.

Το LNG, προσφέρεται ως εναλλακτικό καύσιμο, έχει μειωμένο αποτύπωμα σε άνθρακα κατά 20-30%, εξαλείφει τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνει κατά 80-90% τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx).

Στην Ελλάδα, προς το παρόν, τα οχήματα διπλού καυσίμου, βενζίνης – φυσικού αερίου, βρίσκονται στο 1,2% των πωλήσεων, έναντι 1,8% το 2021.

Πιθανότατα, η αύξηση των σταθμών ανεφοδιασμού, θα ενθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα