Πρωταγωνιστεί ο τομέας της ενέργειας στο φετινό Annual Greek Roadshow

Πρωταγωνιστεί ο τομέας της ενέργειας στο φετινό Annual Greek Roadshow
Το χρηματιστήριο της Αθήνας Eurokinissi

Στις 17-18 και 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα να ξεχωρίζουν.

Ενεργητική παρουσία έχει ο κλάδος της ενέργειας μεταξύ των 34 εισηγμένων που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή στο ετήσιο μεγάλο event εξωστρέφειας του Χρηματιστηρίου.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχουσες εισηγμένες εταιρείες είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, EXAE, ΕΥΔΑΠ, Τράπεζα Αττικής, Briq Properties, Cenergy, Coca-Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Κρι Κρι, Lamda Development, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Πετρόπουλος, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Quest, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Πλ. Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Η μεγάλη διαφορά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κατά τα οποία το Roadshow λάμβανε χώρα στο Λονδίνο, είναι ότι φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά, γεγονός που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, διευκολύνει τη συμμετοχή περισσότερων funds και άλλων ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ενεργειακές έχουν μεγάλη… ζήτηση, καθώς πολλά είναι τα ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί με θεσμικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν εταιρείες που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την ενεργειακή επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, είτε λόγω των ευκαιριών που παρουσιάζει η πορεία της μετοχής τους και οι εκτιμήσεις για την περαιτέρω κίνησή τους, είτε (ή και συνδυαστικά) λόγω των σχεδίων για το μέλλον που έχουν ήδη ανακοινώσει ή προαναγγείλει (κάποιες εξ αυτών, μάλιστα, στα πρόσφατα conference calls για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου).

Από την εικόνα που σχηματίζεται, φαίνεται ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων επενδυτών προσελκύουν αφενός τα σημαντικά περιθώρια ανόδου της τιμής των μετοχών κάποιων εξ αυτών το προσεχές διάστημα (μάλιστα, κάποιες θεωρούνται έως και υποτιμημένες) και αφετέρου οι προοπτικές που διαβλέπουν σε πρότζεκτ ενεργειακών υποδομών, ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα