Σκρέκας: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση για την ενέργεια

Σκρέκας: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση για την ενέργεια
Ο Κώστας Σκρέκας Eurokinissi

Επιδοτούνται όλες οι κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τον Ιούλιο σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναλυτικά τα ποσά.

Τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Αύξηση της ενίσχυσης ανά κιλοβατώρα, αλλά και κατάργηση των ορίων κατανάλωσης στις επιδοτήσεις, ήταν μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο “μέτωπο” της ενεργειακής ασφάλειας ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε επίσης ότι η νέα πλωτή δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος Ιουλίου ενώ τον Σεπτέμβριο θα προστεθεί στο παραγωγικό δυναμικό και η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαϊδα 5.

“Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Λειτουργούν με την παραγωγική τους δυναμικότητα χωρίς διακοπές και ελλείψεις ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας. Η χώρα μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παράσχει ποσότητα φυσικού αερίου και στη Βουλγαρία. Σε ετοιμότητα είναι οι 5 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί τον χειμώνα, να έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής σε καύσιμο diesel”, είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε:

“Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος. Η κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή έθεσε σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για τη στήριξη των πολιτών”, για να ανακοινώσει πως “διευρύνει την πολιτική της για δραστική μείωση των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια”.

Όπως είπε, η στήριξη διευρύνεται από τον Ιούλιο “με την οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις. Επιδοτεί ανεξαρτήτως όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας, απορροφώντας ως και το 84% της κατανάλωσης. Η επιδότηση θα είναι 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, 240 ευρώ τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου απορροφώντας το 100% της αύξησης, ενώ για τα αγροτικά τιμολόγια στα 213 ευρώ απορροφώντας έως και 90% της αύξησης.

Οι επιδοτήσεις για τον Ιούλιο διαμορφώνονται ως εξής:

  • Οικιακή κατανάλωση: οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις και εισοδηματικά κριτήρια και δίχως όρια μηνιαίας κατανάλωσης. Η επιδότηση είναι 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μέγεθος που απορροφά έως και το 84% της αύξησης και 240 ευρώ για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους οποίους απορροφάται έως 100% της αύξησης.
  • Για τα επαγγελματικά τιμολόγια με ισχύ παροχής έως 35 kva (αρτοποιεία, εμπορικά καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.α.) η επιδότηση είναι 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για τα αγροτικά, 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς κλάδους με ισχύ παροχής άνω των 35 kva, επιδότηση 148 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για τις επαγγελματικές και βιομηχανικές καταναλώσεις φυσικού αερίου, 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα