Σταθάκης προς ΓΕΝΟΠ: Σε δύο εβδομάδες η τελική λίστα για λιγνίτες

Υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα - Πρέβεζα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρη Στεργιούλη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα - Πρέβεζα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρη Στεργιούλη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών ή χαρτοφυλακίου πελατών της ΔΕΗ

Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων έκανε προς τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι δεν έχει τεθεί και δεν συζητείται πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, αλλά ούτε και χαρτοφυλακίου πελατών της ΔΕΗ.

ADVERTISING

Σύμφωνα με όσα είπε, οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν και ότι η κατάληξη αναμένεται περίπου σε δύο εβδομάδες, οπότε θα υπάρξει και νέα ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης υποστήριξε ότι το «πακέτο» των Μελίτη Ι, άδεια για Μελίτη ΙΙ, Μεγαλόπολη 3 και Μεγαλόπολη 4 αθροίζει δυναμικότητα πολύ μεγαλύτερη από το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η ΔΕΗ θα μείνει κυρίως με τις πεπαλαιωμένες μονάδες.

Η ΓΕΝΟΠ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε απόπειρα πώλησης υδροηλεκτρικών και εταιρείας πελατολογίου της ΔΕΗ.

24Media Network