Ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου κίνησης της Ellinoil

Ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου κίνησης της Ellinoil

Σε 14 ανέρχονται τα πρατήρια σε όλη την Ελλάδα - Το πρατήριο της Ellinoil τοποθετήθηκε σε στρατηγικά επιλεγμένο σημείο, στη Λάρισα.

Αναπτύσσεται μεν, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου κίνησης.

Μέχρι τώρα διαθέταμε 13 πρατήρια ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων 8 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και από ένα σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία, καθιστώντας έτσι εφικτή τη μετακίνηση οχημάτων φυσικού αερίου στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κάνοντας ενδιάμεσο ανεφοδιασμό.

ADVERTISING

Τα περισσότερα από αυτά τα πρατήρια είναι ΕΚΟ – ΒΡ, δύο διαθέτει η FISIKON, σε Ανθούσα και Λιόσια, ετοιμάζοντας ένα ακόμα που θα λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα, στα Γιάννενα. Στόχος της FISIKON είναι να ανοίξει 4-5 ακόμη μέχρι το τέλος του 2019.

Τώρα, πλέον, και η ΕΛΙΝΟΙΛ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του φυσικού αερίου κίνησης. Η εταιρεία αφού ανακοίνωσε προ μηνών ότι εισέρχεται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, έκανε το πρώτο βήμα στο φυσικό αέριο, τοποθετώντας το πρώτο της πρατήριο υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου κίνησης, σε στρατηγικά επιλεγμένο σημείο, στη Λάρισα. Είναι μία ακόμη κίνηση της ΕΛΙΝΟΙΛ προς την κατεύθυνση για την εξέλιξή της σε ενεργειακό όμιλο, εμπλουτίζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φυσικό αέριο, ως καύσιμο κίνησης, προσφέρει σημαντική οικονομία. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και διαχέεται εύκολα στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, οι κινητήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο εκπέμπουν έως 30% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, έναντι όσων χρησιμοποιούν βενζίνη και πετρέλαιο, γεγονός που το καθιστά φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ δεσμεύεται για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της, σε κάθε της διαδρομή. Από την αρχή του 2019, ξεκίνησε η συνεργασία της με δύο από τους κορυφαίους διεθνείς φορείς πιστοποίησης: την LLOYD’S REGISTER, που εγκρίνει τη διασφάλιση ποιότητας του συνόλου της εφοδιαστικής της αλυσίδας και την BUREAU VERITAS που διενεργεί ποιοτικούς ελέγχους στα καύσιμά της, σε ένα από τα καλύτερα διαπιστευμένα εργαστήρια ανάλυσης στον κόσμο...

SHARE:

24Media Network