Ένταση στα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Θάσο

Ένταση στα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Θάσο

Τεταμένο το κλίμα στη Θάσο με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής. Περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία προκειμένου να μην πλησιάσουν στο σημείο διαδηλωτές

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/12) στη Θάσο, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής υπό την παρουσία των βουλευτών του κόμματος Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόουλου και Αντώνη Γρέγου.

Περίπου 800 άτομα, κάτοικοι, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και τοπικών κομματικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τα εμποδίζουν να προσεγγίσουν τα γραφεία.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και ακολούθησαν επεισόδια, από τα οποία τραυματίστηκαν ελαφριά έξι άτομα. Διαδηλωτές και αστυνομικοί επιδόθηκαν σε κυνηγητό στα σοκάκια της πόλης, σε μια προσπάθεια οι πρώτοι να πλησιάσουν τα γραφεία του κόμματος, κάτι που όμως δεν επετεύχθη, καθώς στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά από λίγα λεπτά, η κατάσταση εκτονώθηκε.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του νησιού είχαν εκφράσει εδώ και καιρό την έντονη αντίθεση τους στο άνοιγμα γραφείου της Χρυσής Αυγής στον τόπο τους, έχοντας χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος. (φωτό)

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network