Επαναπατρισμός 622 αλλοδαπών τον Δεκέμβριο

Ανοιχτά της Λευκάδας εντοπίστηκε ακυβέρνητο σκάφοςμε 55 λαθρομετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Πρέβεζας. Από κει οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Λυγιάς, όπου και φιλοξενούνται. Λίγοι πήγαν για εξετάσεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας, γιατί παρουσίαζαν πρόβλημα υγείας. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Ανοιχτά της Λευκάδας εντοπίστηκε ακυβέρνητο σκάφοςμε 55 λαθρομετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Πρέβεζας. Από κει οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Λυγιάς, όπου και φιλοξενούνται. Λίγοι πήγαν για εξετάσεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας, γιατί παρουσίαζαν πρόβλημα υγείας. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Ακόμη 662 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο Δεκέμβριο

Ακόμη 662 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο Δεκέμβριο. Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (34.808) αλλοδαποί.

Το 2013, σε σχέση με το 2012, καταγράφεται αύξηση στις επιστροφές αλλοδαπών κατά 18,4%, καθώς επεστράφησαν 26.186 αλλοδαποί έναντι 22.117 το 2012.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (662) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, (238) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (78 άτομα), την Κίνα και το Πακιστάν (από 32 άτομα), την Αλγερία (23 άτομα), τη Γεωργία (22 άτομα) και το Πακιστάν (17 άτομα).

Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, (75) από τους πολίτες Αλβανίας επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network