Έπιασαν αρχαιοκάπηλους στα πράσα

Έπιασαν αρχαιοκάπηλους στα πράσα

Τη στιγμή της αγοραπωλησίας έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών δύο Έλληνες αρχαιοκάπηλους. Κατασχέθηκε ένα κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ. αιώνα

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων αρχαιοκαπήλων κατά τη στιγμή της αγοραπωλησίας προχώρησαν αστυνομικοί στον Πύργο Ηλείας.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν από το Αντίρριο έναν 48χρονο από τη Λάρισα για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι είχε ραντεβού στον Πύργο για να αγοράσει αρχαία αντικείμενα.

Όταν έφτασε, όπως γράφει το onlarissa.gr, συναντήθηκε με έναν 53χρονο κάτοικο της πόλης στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ για να ολοκληρώσουν την συναλλαγή.

Στα χέρια τους κατασχέθηκε ένα κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ. αιώνα, το οποίο εξετάστηκε από τους αρχαιολόγους της Ζ΄ΕΠΚΑ και διαπιστώθηκε ότι ήταν εξαιρετικά καλοδιατηρημένο.

Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι το βρήκε πριν από λίγες ημέρες, όταν είχε βγει για κυνήγι στις όχθες του ποταμού Αλφειού.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και έξη αργυρά νομίσματα που ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι γνήσια και τα είχε αγοράσει από έναν παλαιοπώλη στο Μοναστηράκι, αλλά θα εξεταστούν για να εξακριβωθεί αν λέει αλήθεια ή όχι.

Πωλητής και αγοραστής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου για παράβαση των διατάξεων του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

SHARE:

24Media Network