Αστεροσκοπείο Αθηνών: Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας τον Νοέμβριο

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας τον Νοέμβριο

Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας και συναφών Επιστημών διοργανώνουν τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας και συναφών Επιστημών.

Απευθύνονται σε ενήλικες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ερευνητικής αιχμής και την καλλιέργεια του επιστημονικού τρόπου σκέψης και θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης για ομάδες 30 ατόμων ανά διάλεξη.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται πρωινές ώρες 10:00 -14:00, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, κάθε Κυριακή του Νοέμβρη αρχίζοντας από τις 8/11 μέχρι και τις 29/11.

Η δράση, εκτός των κεντρικών διαδικτυακών ομιλιών οι οποίες θα πραγματοποιούνται από επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς, τόσο στην έρευνα όσο και στην δημόσια κατανόηση της επιστήμης, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση με ψηφιακά μέσα, καθώς και αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων και παλαιών οργάνων παρατήρησης.

Η θεματολογία των εισηγήσεων περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Σελήνη- Ήλιος.

Ηλιακό σύστημα, Εξωπλανήτες, Αστροβιολογία.

Εισαγωγή στην Αστρική Εξέλιξη, Αστρικά Συστήματα, Μελανές Οπές.

Κοσμολογία, όργανα παρατήρησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα