Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη

Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη
shuttertock

Οι επιστήμονες αναγνώρισαν το είδος που φαίνεται να απορροφά δυνητικά θανατηφόρα υπεριώδη ακτινοβολία και να εκπέμπει μπλε φως, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να επιβιώσει το κενό του διαστήματος και ακραίες θερμοκρασίες.

Μπορεί να είναι μικροσκοπικά πλάσματα με κωμική εμφάνιση, αλλά οι ταρντιγκράδες είναι ένας από τους σπουδαίους και δυνατούς οργανισμούς στην γη. Πλέον οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα νέο είδος που διαθέτει μία απροσδόκητη “πανοπλία”: μια προστατευτική φωσφοριζέ ασπίδα απέναντι στην ακτινοβολία.

Γνωστά και ως “αρκούδες νερού” ή “χοιρίδια από βρύα”, οι ταρντιγκράδες είναι μικροσκοπικά πλάσματα που κατοικούν στο νερό, μήκους περίπου 0,5 mm έως 1 mm.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ενώ η εμφάνισή τους προσκαλεί διασκεδαστικές συγκρίσεις, είναι η ανθεκτικότητά τους που εμπνέει δέος: τα πλάσματα αυτά μπορούν να επιβιώσουν από το κενό του διαστήματος, τις ακραίες θερμοκρασίες και την έντονη ιονίζουσα και υπεριώδη ακτινοβολία.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένας ακόμα προστατευτικός μηχανισμός που φαίνεται να βοηθάει τους ταρντιγκράδες να αντιμετωπίσουν το δυνητικά θανατηφόρο υπεριώδες φως, μια φθορίζουσα ουσία που απορροφά τέτοια ακτινοβολία και στη συνέχεια απελευθερώνει ενέργεια με την μορφή μπλε φωτός.

Μεταξύ των τακτικών επιβίωσης που διαθέτουν συμπεριλαμβάνεται και η ικανότητα να συρρικνωθούν σε μια αδρανή κατάσταση στην οποία μπορούν να επιβιώσουν για δεκαετίες, ενώ μπορούν επίσης να παράγουν πρωτεΐνες για την προστασία των κυττάρων τους, σύμφωνα με τον Gurdian.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα