Γιατί άλλαξε η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών, τα τελευταία χρόνια

Γιατί άλλαξε η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών, τα τελευταία χρόνια

Έρευνα με συμπεράσματα που προκαλούν έκπληξη

Εντάξει, έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε άσχετες έρευνες για το σεξ. Η συγκεκριμένη όμως έχει μια ιδιαιτερότητα. Το δείγμα της είναι κοντά 9.000 εκπρόσωποι του ασθενούς φύλου, καλύπτοντας ολόκληρη την βρετανική επικράτεια. Έχει δηλαδή εθνικό χαρακτήρα και δεν αφορά σε μεμονωμένες ομάδες.

Πραγματοποιήθηκε από το 2010 έως και το 2012 και είναι η τρίτη κατά σειρά μετά από άλλες δύο που έγιναν το 1990 – 1991 και το 1999 – 2000 με το ίδιο ερωτηματολόγιο.

Τα αποτελέσματά της θα κάνουν πολλούς να εκπλαγούν, αφού καταγράφεται ότι οι γυναίκες κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με το παρελθόν (στο βάθος της 20ετίας που κοιτάζει η μελέτη).

Όμως... και οι τρόποι που κάνουν έρωτα έχουν αλλάξει ακόμα και οι ερωτικές τους επιλογές. Ετσι αποδεικνύεται ότι αποφασίζουν να έχουν την πρώτη τους ερωτική επαφή νωρίτερα, δηλαδή πριν τα 16 τους χρόνια. Επίσης είναι πιο πρόθυμες να δοκιμάσουν σεξ με το ίδιο φύλο αλλά και το πρωκτικό σεξ, πράγματα που ήταν ταμπού στο παρελθόν!

Συγκεκριμένα 16% των γυναικών ως 44 ετών που ρωτήθηκαν είπε ότι έχει κάνει έρωτα με άλλη γυναίκα και 15 % παραδέχθηκε ότι είχε πρωκτική επαφή. Βέβαια οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να μην είναι νέες τάσεις στην ερωτική ζωή των σύγχρονων γυναικών αλλά ότι είναι πιο πρόθυμες και πιο συμφιλιωμένες να μιλήσουν για όσα τους συμβαίνουν.

Αυτό που σίγουρα κερδίζει έδαφος είναι η μείωση των ερωτικών συνευρέσεων καθώς οι γυναίκες (και οι άνδρες) αφιερώνουν λιγότερο χρόνο σε αυτό και περισσότερο στην δουλειά.

SHARE:

24Media Network