Πρόεδρος Moderna: Ο ιός μπορεί να γίνει ενδημικός το 2022

Πρόεδρος Moderna: Ο ιός μπορεί να γίνει ενδημικός το 2022
Κόσμος με μάσκες την εποχή της πανδημίας istock

Ο συνιδρυτής της Moderna ανέφερε πως είναι πιθανό η πανδημία να περάσει σε ενδημική φάση μέσα στο 2022. Πρόκειται βέβαια για ένα ενδεχόμενο που εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων.

Η πανδημία είναι πιθανό να αρχίσει να περνά σε ενδημική φάση το 2022 αν και οι χώρες οφείλουν να παραμείνουν σε επαγρύπνηση καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να εξαπλώνεται, αναφέρει ο συνιδρυτής της Moderna Inc. Νουμπάρ Αφεγιάν.

Ενώ ορισμένα κράτη ξεκινούν σταδιακά να εξετάζουν το ενδεχόμενο αντιμετώπισης της covid ως ενδημική ασθένεια, όπως είναι η γρίπη, αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιμένουν πως είναι πολύ νωρίς για να υιοθετηθεί μια τέτοια στάση καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται.

“Το 2022 μπορεί να είναι το έτος κατά το οποίο η πανδημία θα εισέλθει σε μια ενδημική φάση, αλλά εξαρτάται πραγματικά από τις εκάστοτε εξελίξεις αλλά και τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο”, ανέφερε ο Αφεγιάν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg την Παρασκευή με τη Francine Lacqua. “Αν και η Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική έχει μικρότερη επίδραση όσον αφορά τη σοβαρότητα της ασθένειας”, τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα