“Σεισμός” στους σεισμολόγους: Παπαδόπουλος κατά Τσελέντη για ψευδή ηλικία και αναξιοκρατία

“Σεισμός” στους σεισμολόγους: Παπαδόπουλος κατά Τσελέντη για ψευδή ηλικία και αναξιοκρατία
Ο Άκης Τσελέντης Eurokinissi

Κόντρα πολλών ρίχτερ μεταξύ κορυφαίων σεισμολόγων, με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο να κατηγορεί τον Άκη Τσελέντη ότι διεκδικεί παράνομα διευθυντική θέση στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο!

Σεισμικές δονήσεις στον χώρο των σεισμολόγων και βαθιές… ρωγμές στη σχέση δύο έμπειρων και διακεκριμένων καθηγητών, του Γεράσιμου Παπαδόπουλου και του Άκη Τσελέντη μετά από διαδικτυακές καταγγελίες του πρώτου.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook κατηγόρησε τον συνάδελφό του ότι δήλωσε ψευδή ηλικία στην προσπάθεια διεκδίκησης της θέσης του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών! Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα μέλη της επιτροπής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σύσταση της επιτροπής φίλα προσκείμενη στον Τσελέντη και αναξιοκρατική διαδικασία ανάδειξής του σε Διευθυντή του Γεωδυναμικού.

Η ανάρτηση του καταλήγει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξεκίνησε, καλώντας τον συνάδελφό του να παραιτηθεί “τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη”.

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε:

Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!!

Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας – Christos Dimas) συγκρότισε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!”.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υπήρξε Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής και καθηγητής στην Ιαπωνία. Ο Άκης Τσελέντης από την πλευρά του, κατείχε τη θέση του Διευθυντη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθώς και του καθηγητή Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμφότεροι είχαν δραστηριοποιηθεί και στον χώρο της πολιτικής, θέτοντας υποψηφιότητα στις περσινές Ευρωεκλογές (με το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία αντίστοιχα), μένοντας ωστόσο εκτός Ευρωβουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα