Στίβεν Χόκινγκ: Ο άνθρωπος πρέπει να φύγει από τη Γη αν θέλει να επιβιώσει

Britain's Professor Stephen Hawking delivers a keynote speech as he receives the Honorary Freedom of the City of London during a ceremony at the Guildhall in the City of London, Monday, March 6, 2017. Hawking was presented the City of London Corporation's highest award Monday in recognition of his outstanding contribution to theoretical physics and cosmology. (AP Photo/Matt Dunham)
Britain's Professor Stephen Hawking delivers a keynote speech as he receives the Honorary Freedom of the City of London during a ceremony at the Guildhall in the City of London, Monday, March 6, 2017. Hawking was presented the City of London Corporation's highest award Monday in recognition of his outstanding contribution to theoretical physics and cosmology. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Σήμα κινδύνου για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη εκπέμπει για μία ακόμη φορά ο διάσημος φυσικός, προτείνοντας ως μοναδική "σανίδα σωτηρίας" την... μετανάστευση σε άλλους κόσμους

Η νέα πρόβλεψη του Στίβεν Χόκινγκ είναι πιο δυσοίωνη από ποτέ: Έως το 2600, η Γη θα έχει μετατραπεί σε μία τεράστια "πύρινη σφαίρα". Και ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο για να σωθεί από την καταστροφή, από το να την εγκαταλείψει για πάντα.

Μιλώντας μέσω videolink σε συνέδριο τεχνολογίας στο Πεκίνο, ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας δεν αφήνει πολλά περιθώρια: "Ο άνθρωπος θα πρέπει με γενναιότητα να ταξιδέψει εκεί που δεν έχει πάει ποτέ ξανά κανείς", αν θέλει να επιζήσει το είδος μας για ακόμη ένα εκατομμύριο χρόνια.

Ως βασικές αιτίες της επικείμενης καταστρφής, ο Χοκινγκ παρουσιάζει τον υπερπληθυσμό και η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση των ενεργειακών πόρων του πλάνητη.

Ακολουθώντας τη ρήση "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", ο Χόκινγκ έχει ήδη προτείνει εναλλακτική: Πρόκειται για το σχέδιο "Breakthrough Starshot", αρχικής αξίας 100 δισ. δολαρίων, το οποίο χαίρει επίσης της στήριξης του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς και του Ρώσου μεγιστάνα του Διαδικτύου Γιούρι Μίλνερ. Πρόκειται στην ουσία για το σχέδιο διαφυγής της ανθρωπότητας στο πλησιέστερο αστρικό σύστημα, τον αστερισμό του Άλφα Κενταύρου.

Ταξιδεύοντας με μικρά σκάφη με την ταχύτητα του φωτός, ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να φτάσει στον Άρη σε λιγότερο από μία ώρα, στον Πλούτωνα μέσα σε λίγες ημέρες, να ξεπεράσει το διαστημόπλοιο "Voyager" σε μία εβδομάδα και να φτάσει στον Άλφα Κενταύρου σε 20 χρόνια.

"Αν όλα πάνε καλά, κάποια στιγμή προς τα μέσα του αιώνα, θα έχουμε την πρώτη εικόνα ενός κοντινού πλανήτη που μπορεί να φιλοξενήσει ζωή", εκτιμά ο γενικός διευθυντής του σχεδίου, Πίτερ Γουόρντεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πενήντα Νομπελίστες προβλέπουν: Ο Τραμπ και οι άλλες 9 απειλές για την ανθρωπότητα

SHARE:

24Media Network