Η “τύχη” του Κασσελάκη και μια πορεία που επιμένει

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπατά αμέριμνος και πέφτει πάνω σε τηλεοπτικά συνεργεία και μια επέτειος που πολλούς ενοχλεί

Έχει άστρο

Τελικά δεν είναι μόνον το αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό χάρισμα του Στέφανου. Είναι και η τύχη που έχει. Φαίνεται όταν ένας πολιτικός «έχει άστρο» όλα του πάνε καλά.

Ο μέσος άνθρωπος όταν βγει από το σπίτι του για να πάει στην δουλειά του με τα πόδια, το πολύ – πολύ να «πέσει» σε καμιά λακούβα. Έ, ο Στέφανος Κασσελάκης έπεσε πάνω σε ένα συνεργείο του ΜEGA.

Με κάμερα, μικρόφωνα, κι έναν δημοσιογράφο διαβασμένο που ήξερε όλες τις λεπτομέρειες για το τι γίνεται αυτές τις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι βρέθηκε εκεί για άλλο ρεπορτάζ.

Όλα τυχαία και συμπτωματικά όπως μας διαβεβαίωσαν πολλές φορές και φυσικά τους πιστεύουμε. Ήταν καρμικό. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Παράξενα

Έκανε, εντωμεταξύ, μια ανάρτηση ο Γιάννης Δραγασάκης για να διαμαρτυρηθεί επειδή ο πρόεδρος του κόμματος του αμφισβήτησε την οικονομική πολιτική Τσίπρα  την περίοδο 2015-2019.

Διόλου παράξενο καθότι θήτευσε υπουργός Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πολλά άλλα.

Αυτό που είναι παράξενο είναι ότι σε χρόνο – ρεκορ εμφανίστηκαν δεκάδες επικριτές να σχολιάσουν από κάτω. Λες και περιμένουν με το πληκτρολόγιο στο χέρι κάθε βράδυ.

Εξίσου παράξενο πως οι περισσότεροι τον κατήγγειλαν γιατί οι δηλώσεις του  φιλοξενήθηκαν λέει στα μέσα ενημέρωσης.

Λές και οι δηλώσεις του Κασσελάκη, στις οποίες απάντησε ο Δραγασάκης, έγιναν σε ένα μοναχικό ξέφωτο στο Λόφο του Φιλοπαππου και όχι σε ζώνη υψηλής ακροαματικότητας.

Επιμένει

Μια και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις και γενικώς οι δραστηριότητες για το Πολυτεχνείο ας το θυμίσουμε για μία ακόμη φορά: Η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία είναι η μόνη σταθερή και κοινωνικά θεσμοθετημένη διαμαρτυρία που υπάρχει σε όλο τον λεγόμενο «δυτικό κόσμο».

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να την δουν να καταργείται η σταδιακά να εκφυλίζεται. Κάθε χρόνο δημοσιεύονται έρευνες με συμπεράσματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Κατά καιρούς βρίσκεται κάποιος Συρίγος ή κάποιος Γεωργιάδης να μας υποδείξει ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου συνιστούν είτε ιστορική ανακρίβεια, είτε παρελθοντικό κατάλοιπο.

Όμως 50 χρόνια αργότερα επιμένει. Και όπως φαίνεται θα επιμένει.

Οδηγία

Μέσα στον χαμό των ημερών στην Βουλή συζητείται μια τροπολογία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο. Δεν θα πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Όμως κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για τον ορισμό της έννοιας «τρομοκρατία» και πως αυτή θα ερμηνευθεί. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπουγάς είπε πως εγγύηση για να μην υπάρξει κατάχρηση είναι το ότι την οδηγία θα κληθούν να εφαρμόσουν οι δικαστές.

Πέραν από τις πολιτικές εκτιμήσεις στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή καταγράφθηκε και η θέση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου. Όπως είπε «η χρήση του όρου «τρομοκρατία» όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα εν ονόματι του αγαθού που είναι η ασφάλεια των πολιτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλούς κόπους οι οποίοι ενδεχομένως να πλήξουν τις ελευθερίες, και υπό αυτή την έννοια, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια σε όλες τις διατάξεις οι οποίες προβλέπουν είτε διοικητικές κυρώσεις είτε ποινικές κυρώσεις».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα