Κόλπα με τη δημοκρατία και το επτασφράγιστο μυστικό του Σκρέκα

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης δεν θέλει με τίποτε να δημοσιοποιήσει το ποιες εταιρίες υπερ-τιμολογούν ποια προϊόντα και η Νίκη Κεραμέως αιφνιδιάζει “δημοκρατικά” την Βουλή.

Κόλπο

Αν καταλάβαμε καλά ο φόρος τιμής της κυβέρνησης της Ν.Δ στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι το να …κάνει κόλπα με το κοινοβούλιο!

Γιατί βέβαια κοινοβουλευτικό παιχνιδάκι είναι να φέρνει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τροπολογία που αλλάζει ένα …δικό της νομοσχέδιο. Προφανώς αυτό συνέβη όταν το ΥΠΕΣ φέρνει ένα νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και το μετατρέπει σε επιστολική ψήφο για όλες τις εκλογές (και τις βουλευτικές) που απαιτεί μάλιστα και 200 ψήφους.

Η αιτία βέβαια ήταν προφανής: Να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που στήριξαν το νομοσχέδιο στην αρχική του διατύπωση ώστε να ψηφίσουν και την «επέκτασή» του. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει μια κυβέρνηση να αλλάζει το περιεχόμενο του νόμου που η ίδια εισηγήθηκε πριν ακόμη ψηφιστεί.

Όποιος είχε αυτή την ιδέα στην κυβέρνηση ….να το κοιτάξει.

Ο κούριερ στον Αμαζόνιο

Αν μη τι άλλο …έξυπνος και χιουμοριστικός ο τρόπος που επέλεξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να εκφράσει στην Βουλή την άρνηση της Νέας Αριστεράς να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Επικαλούμενος έναν … «Βραζιλιάνο Κούριερ».

Αναφερόμενος στην διάταξη που λέει πως η ταυτοποίηση ενός ψηφοφόρου του εξωτερικού από την (ιδιωτική παρακαλώ!) εταιρία που θα αναλάβει να επιβεβαιώσει ότι ο αποστολέας της επιστολικής ψήφου είναι ο συγκεκριμένος πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έθεσε το ερώτημα: «Ο βραζιλιάνος Κούριερ θα ταυτοποιήσει στον Αμαζόνιο τον κ.Χατηδιαμαντή;».

Σαν εικόνα είναι αστείο. Ταυτόχρονα όμως τραγελαφικό αν σκεφτεί κανείς την ουσία του πράγματος αναφορικά την διενέργεια δημοκρατικών εκλογών.

Άλλα απαντούσε

Άλλο τον ρωτούσαν, άλλο απαντούσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σχετικά με τα πρόστιμα που μπαίνουν για τους ελέγχους στην αγορά.

Το …φαινόμενο κατάγράφθηκε στο κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη που ζήτησε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Διυπουργικής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς. Μια έκθεση που παραμένει …επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Κώστας Σκρέκας προσπαθώντας να δείξει ότι όλα γίνονται με διαφάνεια κατέθεσε στην Βουλή αποδείξεις είσπραξης προστίμων από ιδιωτικές εταιρίες. Στοιχεία δηλαδή που έχει δώσει στην δημοσιότητα και πρόσφατα.

Όμως το υπουργείο Ανάπτυξης να μην εξηγεί γιατί δεν δίνει τα στοιχεία των ελέγχων στην δημοσιότητα. Λες και τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει να ξέρουν ποια προϊόντα και από ποιες εταιρίες υπερ-τιμολογούνται.

Προφανώς κάποιες …ειδικές σχέσεις της κυβέρνησης αξιολογούνται ως πολύ πιο σημαντικές για την διαφάνεια.

Ερμηνεία

Την δική του ερμηνεία κάνει το κόμμα «Νίκη» για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην ανακοίνωση της αύξησης του επιδόματος γέννας. Το συνδέει – όπως ίσως φανταστήκατε- με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ώστε να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «θετική η αύξηση του επιδόματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά από τότε που θεσπίστηκε το μέτρο οι γεννήσεις έκαναν ρεκόρ μείωσης στις 72.000». Συμπληρώνει μάλιστα πως η κυβέρνηση «από τη μια προωθεί «γάμους» ομοφυλοφίλων, νομοσχέδιο που  σαφώς στρέφεται κατά του οικογενειακού θεσμού και από την άλλη, για να ξεπλύνει ενοχές και να μετριάσει τη βαθιά δυσφορία και αντίδραση του λαού στα ακατανόητα σχέδια της, μοιράζει χρήματα».

Αυτό που σίγουρα μπορεί κανείς να συμπεράνει από αυτή την εκτίμηση είναι η Νέα Δημοκρατία …έχει μπλέξει άσχημα «στα δεξιά της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα