Ο απασχολημένος Μητσοτάκης και οι αγγαρείες στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φορά παραλλαγή αλλά, άλλοι “χώνονται” και η “πηγμένη” μέρα του πρωθυπουργού.

Νότια Κορέα

Εντάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να πάει στη Βουλή όπου συζητούνταν το πόρισμα του κόμματός του για τα Τέμπη. Τους λόγους τους μαντεύει εύκολα κανείς.

Από την άλλη όμως ήταν ανάγκη να καταβάλλει τόσο μεγάλη προσπάθεια για να πείσει πως ήταν …απασχολημένος;

Στο πλαίσιο αυτό παραβρέθηκε σε εκδήλωση για παραλαβή δύο ελικοπτέρων αλλά και σε τηλεδιάσκεψη για τη Δημοκρατία που γίνεται στην …Νότια Κορέα!

Εκεί μάλιστα προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους της Νοτιανατολικής Ασίας πως είναι πολύ σημαντικό το να ασχοληθούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και να μην τον αντιμετωπίζουν ως “ευρωπαϊκή υπόθεση”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε και το εξής επιχείρημα: “Οι άμαχοι πολίτες πρέπει να προστατεύονται παντού στον κόσμο”. Και οι πολίτες γενικώς θα μπορούσε να προσθέσει κανείς. Όπως οι επιβάτες αμαξοστοιχιών…

Άνταμ Σμίθ

Δεν υπήρχε και …υπερ-προσφορά ομιλητών στην Νέα Δημοκρατία για να πάρουν τον λόγο στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Τουναντίον θα λέγαμε. “Με το ντουφέκι” αναζητούνταν στελέχη να πάρουν τον λόγο και να υποστηρίξουν τη κυβερνητική θέση περί του ότι δεν υφίστανται ευθύνες υπουργών. Για πρωτοκλασσάτα στελέχη ούτε λόγος. Ουδείς εμφανίστηκε.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι στην Ν.Δ έχουν διαβάσει καλά Άνταμ Σμίθ. Πράγμα πολύ λογικό για ένα φιλελεύθερο κόμμα. Ανάμεσά τους και ο Νότης Μηταράκης αφού ο πρώην υπουργός κάθισε έως πολύ αργά για να κάνει την ομιλία του.

Προφανώς αντιλήφθηκε πως η μειωμένη προσφορά …μεγεθύνει τις αξίες. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε μία υπουργική θέση στο μέλλον. Άλλωστε η ιστορία με την έφιππη αστυνομία έχει ξεχαστεί.

Δεν μετανιώνει

Δεν μετάνιωσε το ΚΚΕ για την επιλογή που έκανε πριν από μερικούς μήνες να προτείνει τη σύσταση της περίφημης Εξεταστικής. Το κατέστησε σαφές χθες στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε ήταν “σημαντική η συμβολή της, άσχετα από το προκλητικό πόρισμα της συγκάλυψης που θα εγκρίνει σήμερα η δεδομένη πλειοψηφία της Βουλής”.

Δήλωσε πως η Εξεταστική “συνέβαλε αφενός στο να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να παραμένει ψηλά στη δημόσια συζήτηση και αφετέρου έφερε στο φως πολλά και ουσιαστικά στοιχεία για την απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών”.

Οι αναφορές αυτές δεν ήταν …απολογισμός. Μάλλον πολιτική απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που αρκετές φορές επέκριναν το ΚΚΕ για το ότι με την απόφασή του διευκόλυνε την Νέα Δημοκρατία.

Δεν έπεισε

Είναι αλήθεια πως …δεν έπεισε και πολύ η αυτοθυσία του Χρήστου Σπίρτζη που έσπευσε να δηλώσεις ότι αποδέχεται την άρση της ασυλίας του όπως ζητείται προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τα Τέμπη. Τουλάχιστον όχι τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι λοιπόν απαντούσαν σχεδόν χορωδιακά χθες στην Βουλή όταν αναφέρονταν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η ατάκα που καταγράφθηκε στα πρακτικά της Βουλής όταν μιλούσε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ο Σπίρτζης είπε “Συμφωνώ και επαυξάνω για την άρση της υπουργικής ασυλίας”. Εσείς το λέτε; Εσείς το λέτε;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Αφού έχει παραγραφεί!

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Αφού παραγράφηκε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Έχει παραγραφεί!

Αγγαρείες

Ο Κασσελάκης κάνει θητεία (λέμε τώρα) και αναπτύσσει θεωρίες περί “Καλλιόπης”. Όμως όπως φαίνεται …άλλοι κάνουν τις αγγαρείες.

Γιατί βέβαια σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πλέον οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει τα “βαριά” ονόματα (όσα έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ τέλος πάντων) τις αποφεύγουν.

Προφανώς για να μην βρεθούν απέναντι σε ερωτήσεις σχετικά με τα περιουσιακά του προέδρου. Βλέπετε οι έμπειροι αναγνωρίζουν τις κακοτοπιές και ξέρουν πότε να σιωπούν.

Οι “νέοι” και λιγότερο προβεβλημένοι όμως έχουν προφανώς πιο ισχυρά διλήμματα. Οπότε ακολουθείται οι παράδοση που τους θέλει να μπλέκουν σε …”αγγαρείες”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα