Ο καταλληλότερος εκπρόσωπος και οι συνταγές για ψάρι στη Βουλή

Αν θέλετε να μάθετε πώς θα μαγειρεύετε νόστιμα τα μεγάλα ψάρια εφεξής να παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, δινουν συνταγές. Η Ν. Δ πάντως βρήκε το πρόσωπο που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο την "συνταγή" της προεκλογικής της καμπάνιας.

Ο κατάλληλος άνθρωπος

Αν αληθεύουν (και γιατί να μην αληθεύουν;) οι πληροφορίες που θέλουν τον Άκη Σκέρτσο να αναλαμβάνει ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου στην προεκλογική περίοδο, μια και ο Γιάννης Οικονόμου είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι μια ταιριαστή επιλογή.

Ο Άκης Σκέρτσος είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προέρχεται από τον χώρο του «σημητικού» ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου συνιστά «άνοιγμα». Κυρίως όμως είναι πρώην διευθυντής του ΣΕΒ.

Ποιος θα ήταν περισσότερο κατάλληλος να μας μιλήσει για το έργο μιας κυβέρνησης που πρωτίστως εξυπηρέτησε με την πολιτική τα συμφέροντα των επιχειρήσεων; Ομολογουμένως κανείς.

Συνταγές για ψάρι στην Βουλή

«Ριάλιτι» μαγειρικής θύμισε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος το σήμα των προϊόντων από την Μακεδονία σε ειδική συνεδρίαση.

Γι αυτό φρόντισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συμεών Διαμαντίδης, αφού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης –και μετά από παρότρυνση του Κώστα Γκιουλέκα- παράθεσε στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, μια συνταγή για να γίνεται νόστιμο ένα μεγάλο ψάρι.

Σε περίπτωση που είστε περίεργοι σας την παραθέτουμε αυτούσια όπως καταγράφθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης:

Συμεών Διαμαντίδης: Όταν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι 3 – 4 κιλά και πάνω, από 5- 6- 7- 10 κιλά και το ψήνουμε, αυτό στεγνώνει, γιατί θέλει τρεις ώρες ψήσιμο, οπότε όταν το σερβίρουμε αυτό δεν είναι νόστιμο, δεν είναι μαλακό είναι σκληρό. Τι κάνουμε λοιπόν; Αυτό μου το είπε ένας ψαράς 90 χρονών. Παίρνουμε μία μαγειρική σύριγγα και βάζουμε μέσα λάδι, λεμόνι, αλάτι και μια ουσία ακόμα, που δεν τη λέμε. Στον κύριο Γεωργιάδη θα την πω μόνο.

Αδωνις Γεωργιαδης: Σαν την Coca -Cola είναι .

Συμεων Διαμαντιδης: Κάτι τέτοιο. Και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Αφού το ψήνουμε, το σερβίρουμε και είναι και ζουμερό και πεντανόστιμο. Όταν είχαμε την εκδήλωση στην κοπή της πίτας μας και κάναμε δύο φαγκριά 10 κιλών, δεν προλάβαμε να τα σερβίρουμε, τα έπαιρναν πάνω από τις πιατέλες.

«Θα δώσουμε κατευθύνσεις στα πανεπιστήμια»

Πάντως στην ίδια επιτροπή είχαμε και άλλα … «μαγειρέματα». Αυτή την φορά όμως σχετίζονταν με την Παιδεία. Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ ανακοίνωσε στην επιτροπή την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τα πανεπιστήμια της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που είναι μέλη του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Καταγράφουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε εξειδικευμένο προσωπικό μέσω των Επιμελητηρίων σε πραγματικά νούμερα και δεξιότητες σε όλη την Ελλάδα» και συνέχισε λέγοντας πως μεταξύ άλλων «θα δώσουμε κατευθύνσεις στα Πανεπιστήμια, ώστε να δημιουργήσουν σχολές ή να φτιάξουν σχολές μεγαλύτερες για τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Προφανώς αυτό εννοούσε η Νίκη Κεραμέως όταν προσφάτως μίλησε για αναβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…

Να χοροπηδάω στο έδρανο;

Σε απόγνωση βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Πόθεν Έσχες. Επί ώρες προσπαθούσε να λάβει μια απάντηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας. Θέμα που προφανώς σχετίζεται με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών από τα κόμματα, τον στοχο δηλαδή του νομοσχεδίου. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Έτσι κατέληξε στην εξής ατάκα: «Το μείζον σκάνδαλο των κομματικών δανείων της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αναπάντητο. Πραγματικά δεν ξέρω δηλαδή τι πρέπει να κάνω. Πρέπει να ανέβω πάνω στο έδρανο και να χοροπηδάω, ότι η Νέα Δημοκρατία χρωστάει 400 εκατομμύρια, αυτό είναι άθλιο αυτό είναι απαράδεκτο; Κάθε χρόνο το χρέος μεγαλώνει 50 εκατομμύρια»!

Έλεος

Οι εξελίξεις στην «υπόθεση Κοκλώνη» δεν προμηνύονται ευχάριστες. Για τον Κοκλώνη. Όχι τίποτε άλλο μα στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη είχε πολλά κέφια. Αν αναρωτιέστε που έγινε αυτή ήταν στην εκπομπή «Έλεος» που παρουσιάζουν ο Ηλίας Ψινάκης και η Αννίτα Πάνια.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με τις πολιτικές προεκτάσεις που αναμφισβήτητα θα πάρει η ιστορία αυτή, οι τηλεπαρουσιαστές μπορούν να υποστηρίξουν ότι κάνουν πολιτικό talk show. Άλλωστε προσφάτως φιλοξένησαν και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα