Νίκος Κοκλώνης: Στο στόχαστρο της Αρχής για Ξέπλυμα Χρήματος – Τι απαντά

Νίκος Κοκλώνης: Στο στόχαστρο της Αρχής για Ξέπλυμα Χρήματος – Τι απαντά
Ο Νίκος Κοκλώνης Προκόπης Οικονομόπουλος/papadakispress

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τηλεπαρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός Νίκος Κοκλώνης για τα περί ελέγχου του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση σχετικά με δέσμευση της περιουσίας γνωστού τηλεπαρουσιαστή και τηλεοπτικού παραγωγού μετά από εντολή του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Ο επικεφαλής της αρχής διέταξε γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο, από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη τα στοιχεία της έρευνας που έχουν εντοπιστεί διαβιβάζονται ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα προβούν.

Στο πόρισμα που αποστέλλει στους οικονομικούς Εισαγγελείς η Αρχή, φαίνεται να γίνεται αναφορά σε “ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου αλλά και  συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης’.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θεωρεί τον παρουσιαστή, που ελέγχεται, ως διευθύνοντα της οργάνωσης, η δράση της οποίας φέρεται να προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο η οποία φαίνεται να προσδιορίζεται σε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν αποτελούν μόνο μη καταβληθέντες φόρους εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ, αλλά και ποσά που φέρεται να έλαβε από κρατικές ενισχύσεις, καθώς και από επιστροφές ΦΠΑ.

Η απάντηση Κοκλώνη

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης απάντησε στο Documentο, το οποίο ανέφερε ότι ο παρουσιαστής που ελέγχει η αρχή είναι ο ίδιος.

Ο παρουσιαστής, με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί τίποτα σχετικό και σημειώνει ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες του και τις πηγές εισοδημάτων του.

Όπως αναφέρει:

“Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό. 

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί. 

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα