Ο ΣΥΡΙΖΑ των δύο προέδρων και ο αναμορφωτής Χρυσοχοϊδης

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να στήσει το αφήγημα των επαναστατικών αλλαγών στα νοσοκομεία και η Ραλλία Χρηστιδου τα …βλέπει διπλα.

Δύο πρόεδροι

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για όσα γίνονται  στον ΣΥΡΙΖΑ από την Ραλλία Χρηστίδου χθες στην Βουλή. Έδωσε μια άλλη διάσταση για το τι ισχύει πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευσης. Ερμηνεύοντας την εικόνα του Σωκράτη Φάμελλου που αγόρευε και του Στέφανου Κασσελάκη που τον άκουγε από τα έδρανα των επισήμων.

Όπως δήλωσε από το βήμα η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας «η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Και πώς αλλιώς, αφού τώρα έχει δύο Προέδρους να αντιμετωπίσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση; Έναν μέσα στη Βουλή και έναν έξω στον δρόμο, δίπλα στους πολίτες».

Δεν λέμε αρκετά αισιόδοξη η προσέγγιση περί «δύο προέδρων». Μόνο που δεν είναι βέβαιο πως τέτοιου είδους εκτιμήσεις θα τις αντιληφθεί με θετικό τρόπο η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή που κάνει ότι μπορεί για να «εδραιώσει» την (μονοπρόσωπη) προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη…

Μίνι επεισόδιο

Κι ένα μίνι επεισόδιο είχαμε πάντως χθες στην Βουλή όταν η Σία Αναγνωστοπούλου επανέφερε το θέμα της τοποθέτησης των κοινοβουλευτικών ομάδων μέσα στην Βουλή. Αυτές που έχουν φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στους Σπαρτιάτες με το νεοναζιστικό κόμμα μάλιστα να «χωρίζει» τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άκολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνάδελφό της από την Ν.Δ, Μακάριο Λαζαρίδη.

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι προσβολή στις ιδεολογικές διακρίσεις από τη γαλλική επανάσταση και μετά μέσα στη Βουλή! Όσο δεν το αλλάζετε αυτό, όσο μας υποχρεώνετε να διακόπτεται η συνέχεια η κοινοβουλευτική από τους «Σπαρτιάτες» κλπ. ξεπλένετε ή ομαλοποιείτε, κανονικοποιείτε τις ακροδεξιές μέχρι ναζιστικές εκφάνσεις μέσα στη Βουλή.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Εσείς το κάνατε με τους ΑΝΕΛ!

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Λαζαρίδη, τους τραμπουκισμούς αλλού, όχι σ’ εμένα!Θα προσέχετε.

Κατρίνης εναντίον Βορίδη

 

Χθες στην Βουλή γενικώς δεν έλειψαν οι συγκρούσεις. Μια από αυτές αφορούσε τον  Μάκη  Βορίδης και τον Μιχάλη Κατρίνη. Για μια υπόθεση μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία. Δεν είναι άλλη από  το θέμα της ΑΔΑΕ και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής, σε σχέση με την σύνθεση των μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον υπουργό επικράτειας ότι εκτελεί «ειδικές αποστολές» για μείζονα ζητήματα που αφορούν την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου, λόγω «παρελθόντος»…

Είναι γνωστό, άλλωστε, και από την προηγούμενη 4ετία της ΝΔ, πως ο Μιχάλης Κατρίνης δεν χάνει ποτέ ευκαιρία αντιπαράθεσης με τα «εκ του ΛΑΟΣ» προερχόμενα στελέχη της, όπως τον Άδωνη Γεωργιάδη, του οποίου «σκιώδης» υπουργός υπήρξε.

Καθόλου τυχαία

Τίποτε δεν κάνει τυχαία ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Έτσι λοιπόν ανακοίνωσε χθες την παύση της διοίκησης του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» μια ημέρα πριν εμφανιστεί στο βήμα της Βουλής μια και σήμερα συζητείται το πολυνομοσχέδιό του.

Έτσι λοιπόν θα επιχειρήσει να στηρίξει το αφήγημά του που τον θέλει «αναμορφωτή του χώρου της υγείας». Λογικό μια και στο νομοσχέδιό του που υποτίθεται ότι σχετίζεται με την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν υπάρχει κανένα πειστικό μέτρο. Εκτός να θεωρηθεί τέτοιο η παράταση κάποιων συμβάσεων που ουδεμία σχέση έχουν με προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των κενών θέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα