Οι ακροδεξιοί προβοκάτορες και τα μυστήρια μιας ονομαστικής

Διαβάζεται σε 3'

Ίσως αποδειχθεί πιο περίπλοκο από όσο θα νόμιζε κανείς να γίνει ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ η εγχώρια ακροδεξιά δείχνει τον… “καλύτερο εαυτό” της.

Ομοφοβικά

Με ομοφοβική (αναμενόμενο) αλλά και με προβοκατόρικη διάθεση εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης στην χθεσινή ακρόαση φορέων για τα  ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν έκρυψαν άλλωστε και την απέχθειά τους για την διαδικασία, αφού προφανώς θεωρούσαν απαράδεκτο να ακούγονται οι θέσεις των εκπροσώπων των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων.

Μάλιστα ένας εξ αυτών ο Παύλος Σαράκης φρόντισε να κάνει την εξής ερώτηση: «Το αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+, να μας προσδιορίσουν, τι σημαίνει το Κ, γιατί δεν το γνωρίζουμε, αλλά και το I και το Plus +, τι ακριβώς σημαίνει – τι ακριβώς συμβολίζει, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε ακριβώς πώς αυτοπροσδιορίζονται βάσει των φυλών».

Ερώτηση με προφανή προβοκατόρικο χαρακτήρα που απαντήθηκε καταλλήλως. Ο Παύλος Σαράκης κλήθηκε από τους εκπροσώπους πολλών οργανώσεων να διαβάσει τα κείμενά τους και να τα… αντιληφθεί.

Άλλωστε υποθέτουμε πως ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που αντιπαρατίθεται με τέτοιο μένος σε ένα νομοσχέδιο θα όφειλε να εμφανιστεί «διαβασμένος» σε μία τέτοια επιτροπή…

Προβλήματα

Πάντως έχουν και οι ακροδεξιοί τα… προβλήματά τους. Ένα από αυτά αφορά την ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Η Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες θέλουν να την προκαλέσουν. Κανείς όμως δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών.

Από την άλλη κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν. Καθότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Με κύριο λόγο το ότι «ψαρεύουν» στην ίδια δεξαμενή ψήφων.

Κι άλλα προβλήματα

Ερώτημα υπάρχει όμως και για το αν τελικά θα …θέσει κανείς θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μία στιχομυθία ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Έλενας Ακρίτα, βουλεύτρια επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή της Βουλής:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ελπίζω να βάλετε και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, γιατί εμείς δεν έχουμε αρκετούς βουλευτές και ακούμε ότι κανένα κόμμα δεν θέλει να βάλει ονομαστική ψηφοφορία.

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ: Είναι υπό συζήτηση. Μην σάς πω  την προσωπική μου άποψη. Θα σάς την πω ιδιαιτέρως.

Τρολ

Θέμα χρόνου ήταν να συμβεί και αυτό στα «σκοτεινά περίχωρα» του ΣΥΡΙΖΑ. Διαδικτυακοί λογαριασμοί με γνωστή και μη εξαιρετέα δράση άρχισαν να βάζουν στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Όχι πως δεν είχαν καταγραφεί έμμεσες αιχμές στο παρελθόν. Πλέον όμως γίνεται ευθέως και δίχως προσχήματα.

Μάλιστα κάποιος από αυτούς έφθασε στο σημείο να γράψει πως πρέπει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κλειδωθεί σπίτι του.

Άντε να δούμε που θα πάει αυτό. Και κυρίως ως που θα φτάσει…

Αποστάσεις

Τις…αποστάσεις του τηρεί -όπως μαθαίνουμε- ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την περίφημη εκδήλωση όπου θα συμμετάσχουν ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Έφη Αχτσιόγλου.

Όχι πως διαφωνεί με το να υπάρχει διάλογος στον χώρο της κεντροαριστεράς. Το έχει πει άλλωστε και δημόσια. Όμως φέρεται να ξεκαθαρίζει πως δεν «είναι από πίσω» η συνέβαλε στην διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Επίσης όσοι βλέπουν πως διαμορφώνονται τελευταία τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουν ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Έχει την ίδια καλή σχέση όπως και με τους υπόλοιπους βουλευτές.

Τα στελέχη άλλωστε που κινούνται γύρω από τον πρώην πρωθυπουργού αποτελούν μια σαφώς διακριτή «ομάδα» από οποιαδήποτε άλλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα