Οι αναμνήσεις του Δένδια και οι αλχημείες του Χατζηδάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο υπουργός Οικονομίας προσπαθεί αν “προσθέσει” 200 ευρώ στον κατώτατο μισθό και ο υπουργός Άμυνας θυμάται τι έκανε ώς ΟΝΝΕΔίτης

Μνήμες

Δεν είναι βέβαιο πως το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα στην φυσιογνωμία του κυβερνώντος κόμματος. Πέρα φυσικά από το να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σίγουρα πάντως τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν σε πολλούς την ευκαιρία να μοιραστούν τις …αναμνήσεις τους στην γαλάζια παράταξη. Ενδεικτικό παράδειγμα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας που ανέσυρε από την μνήμη του ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο μιλώντας σε προσυνδεδριακή συγκέντρωση στην Πάτρα.

Όπως είπε «θυμάμαι τον εαυτό μου στη Λεωφόρο Συγγρού από το χάραμα για να προστατεύσουμε την αυτοκινητοπομπή του ΒαλερίΖισκάρ ντ’  Εσταίν που ερχόταν να υπογράψει την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, την  τότε Ευρωπαϊκή Ένωση. Και που τότε οι νεολαίες των άλλων κομμάτων είχαν μαζευτεί γύρω-γύρω από τη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα για να εμποδίσουν αυτή την πομπή.».

Προφανώς εννοεί και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ που τότε ήταν του δόγματος «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»…

Πώληση κατώτατου μισθού

Ότι αλχημεία μπορείτε να φανταστείτε σκαρφίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης για να «πουλήσει» ως υπέρ-επίτευγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το γύρισε μάλιστα και σε βίντεο. Μια παραγωγή «επιστημονικής φαντασίας».

Μέχρι και το να διαιρέσει τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα αδείας δια του 12 θέλησε προκειμένου να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Οι μικτές αποδοχές είναι 968€ τον μήνα και οι καθαρές 823€».

Ότι και να κάνει όμως ο «καθαρός» κατώτατος μισθός είναι 705,96 ευρώ (άντε του χαρίζουμε και τα 0,4) 706 ευρώ. Σε μια περίοδο που το να  νοικιάσει κανείς ένα δυάρι κοστίζει 400 με 500 ευρώ και άλλα τόσα χρειάζονται για το σούπερ μάρκετ και τις βενζίνες.

Έτσι για να μην δουλευόμαστε…

Εργολαβία

Εργολαβικά φαίνεται πως αναλαμβάνει την …εκστρατεία κατά του ΠΑΣΟΚ ο Άδωνις Γεωργιάδης. Άλλωστε μετά την συζήτηση της πρότασης μομφής στην Βουλή είναι σαφές ότι θα είναι η Χαριλάου Τρικούπη που θα βρεθεί στο επίκεντρο της «γαλάζιας» επιθετικότητας.

Έτσι λοιπόν κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη πως …συμμαχεί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Χάρη Δούκα πώς ανήκει στην «άκρα αριστερά». Ομολογουμένως κάπως δύσκολος συνδυασμός μια και η Πλεύση Ελευθερίας άλλες τάσεις έχει, όχι «ακροαριστερές».

Όμως αν θέλει όντως να «στήσει μέτωπο» εναντίον του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ χρήσιμο θα ήταν να απαντά σε αυτά που τον προκαλεί ο Ανδρουλάκης και η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως για παράδειγμα το …αν υπάρχει ή όχι απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που να απαλλάσσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ για τις υποκλοπές, όπως έχει ισχυριστεί. Πάνω από 20 φορές έχει δεχθεί δημοσίως την ερώτηση.

Γιατρός αλλά

Γιατρός είναι ο Πέτρος Παππάς, αναπληρωτής τομεάρχης υγείας ορίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό, δεν μπορεί να πει κανείς.

Όμως το συγκεκριμένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν φαίνεται να εστιάζει τα ενδιαφέροντά του στον τομέα της υγείας όσο στο τομέα της …Παιδείας.

Είναι γνωστές οι κατά καιρούς δηλώσεις του υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 όπως και οι πρόσφατες κατά των καταλήψεων των φοιτητών.

Αυτές που οδήγησαν την τελευταία Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ότι στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις μήπως και σώσει κάπως την κατάσταση.

Πάντως κρίμα να τον …αναπροσανατολίζουν τον άνθρωπο. Αφού έχει δείξει την προτίμησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα