Οι μπηχτές της Νίκαιας και οι Μεγάλες Ιδέες της Κρήτης

Ο Μητσοτάκης συγγενής με τον Βενιζέλο (τον Ελευθέριο) και οι πλαγιοκοπήσεις του Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ

Πλαγίως

Φαίνεται πως τηρεί την υπόσχεσή του ο Αλέξης Τσίπρας για μονομέτωπο προεκλογικό αγώνα με την Νέα Δημοκρατία. Δίχως πολεμική στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν κρίνουμε τουλάχιστον από την ομιλία του στην Νίκαια.

Βέβαια αυτό – όπως διαπιστώσαμε – δεν σημαίνει πως λείπουν οι …πλάγιες μπηχτές. Όπως για παράδειγμα η αναφορά σε συμφέροντα και κέντρα που ξεχυχτάνε «με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός». Μια αναφορά που φωτογραφίζει το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης οι αιχμές για το ότι η ψήφος σε μικρότερα κόμματα στην παρούσα συγκυρία, είναι αυτό που επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία ώστε να μην έχει αντίπαλο που «να την κοιτάζει στα μάτια». Εδώ «η καμπάνα χτύπησε» για ΚΚΕ, Μέρα 25 και λοιπά…

Ο Μαρινάκης κόβει βόλτες στο ΠΑΣΟΚ

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ «κόβει βόλτες» όπως διαπιστώνουμε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης. Μάλιστα προέβη στην διαπίστωση ότι από τον επίσημο ιστότοπο της Χαριλάου Τρικούπη «χάθηκε» το πολυσέλιδο πρόγραμμα που είχε και αντικαταστάθηκε από ένα 4σέλιδο. Για να κρυφτούν – όπως υποστηρίζει- οι πραγματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που όπως λέει η Χαριλάου Τρικούπη το κείμενο που υπαινίσσεται ο γραμματέας της Ν.Δ ότι λείπει δεν ήταν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα κείμενο διαβούλευσης που είχε κατατεθεί το περασμένο Φθινόπωρο για συζήτηση. Στην συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο θεματική παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ εστιάζοντας τις 12 προγραμματικές προτεραιότητες του κόμματος.

Κι αυτή η παρουσίαση, από όσο θυμόμαστε, δεν ήταν …κρυφή. Τουναντίον κλήθηκαν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα δύσκολα

Μια και λέμε για το ΠΑΣΟΚ το παρατηρήσαμε πως απέφυγε όλα τα δύσκολα στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Καθότι ήταν λογικό πως στο τι έχει να πει η νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα δίνονταν μεγαλύτερη προσοχή.

Έτσι λοιπόν από τις έξι παραγράφους του μηνύματος οι 5 από αυτές αναφέρονται στην πολιτική δράση του Θεόδωρου Πάγκαλου από το 1960 έως και την μεταπολίτευση. Μόλις σε μια περικλείονται οι αναφορές από το 1981 έως και το 2012.

Λογικό.

Μεγάλη Ιδέα

Και κανονική εκτός από πολιτική συγγένεια έχει λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Έστω και μακρινή. Το πληροφορηθήκαμε (και) αυτό από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θέρισσο. Παρότι είνα γενικά γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φρόντισαν να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας μεταδίδοντας πως «η αδελφή του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προπάππου του Κυριάκου Μητσοτάκη». Υποθέτουμε ως ενισχυτική είδηση στο προφίλ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ας ελπίσουμε οι συγκρίσεις και οι συσχετισμοί να …μείνουν εκεί. Γιατί έχουμε δει πολλούς αρθρογράφους τα τελευταία χρόνια που για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν πολύ …«Μεγάλη Ιδέα».

Κόμματα-φαντάσματα

Υπονοούμενα από τον Περισσό για κόμματα – φαντάσματα! Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ με αφορμή την έκδοση του προεκλογικού του φυλλαδίου. ΄

Όπως γράφεται «ξέρουμε πού θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, σε αντίθεση με κόμματα-φαντάσματα που με «θόρυβο» εμφανίζονται και «αθόρυβα» αποσύρονται όταν έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους για λογαριασμό του συστήματος».

Ποιος να είναι άραγε ο αποδέκτης; Σε δύο σχηματισμούς πάει άμεσα το μυαλό…

Συμπεριληπτική εκπροσώπηση

Να απαντήσει στο αίτημα πολλών μελών του ΣΕΤΕ για μια “συμπεριληπτική” εκπροσώπηση του κλάδου θέλησε απευθύνοντας ενωτικό μήνυμα κατά την πρώτη του ομιλία ως προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο Γιάννης Παράσχης, CEO του “ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος” από το βήμα της 31ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

“Προερχόμενος από το χώρο των αερομεταφορών, έχω πλήρη επίγνωση ότι οι σημερινές επιλογές της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τον Προέδρο, εκφράζουν την εξέλιξη του ΣΕΤΕ, ο οποίος ως σύγχρονος κοινωνικός εταίρος καλείται να εκπροσωπήσει το σύνολο των παραδοσιακών δραστηριοτήτων αλλά και των νέων τάσεων και των εκπροσώπων τους, σε μια διευρυμένη αντίληψη για το Ελληνικό Τουριστικό Επιχειρείν.” Άλλωστε, όπως φάνηκε κι από τα “πηγαδάκια” της Γ.Σ. το κεντρικό ζητούμενο όλων των μελών του Συνδέσμου, και ειδικά όσων προέρχονται από κλάδους πέραν των ξενοδοχείων αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι μια ισορροπημένη παρουσία του νέου ΔΣ υπέρ του συνόλου του κλάδου.

Το Airbnb και τα ακίνητα στην Αντίπαρο

Εκτόξευση των αξιών ακινήτων έχει φέρει η διαδικασία ενοικιάσεων πολυτελών κατοικιών σε νησιά των Κυκλάδων και ειδικά στην Αντίπαρο. Εκεί, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες, οι τιμές έχουν γίνει “πύραυλος”. Αφετηρία ήταν πριν δύο χρόνια η ενοικίαση μέσω Airbnb μιας βίλας, ονομαστής οικογένειας του επιχειρείν στη χώρα, σε αστρονομικό ποσό, που σήμανε την εκκίνηση του “villa rent” στο νησί της Μανταλένας (της ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη). Όμως, τώρα πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται και έχουν κάνει “κράτει” σε επενδυσεις μια και βλέπουν ρίσκο, καθώς οι ακρότητες στις τιμές αλλά και τα κόστη κατασκευής δυσκολεύουν, πιθανές αναπτύξεις. Μένει να φανεί εάν τελικά η ζήτηση, που όπως λέγεται έρχεται από την Ασία, θα κρατήσει το μομέντουμ.

Αποφάσεις για την εξαγορά της ΑΝΕΚ από την Attica

Στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να βγει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απορρόφηση από την Attica της ΑΝΕΚ. Ουσιαστικά με το deal , όπως αναφέρεται, γίνεται διάσωση της ιστορικής ΑΝΕΚ, διασφάλιση της αποπληρωμής υποχρεώσεων, διατήρηση θέσεων εργασίας και πληρωμών στα πληρώματα, αλλά και ενίσχυση του ρόλου μιας ελληνικής εταιρείας, της Attica, στην ακτοπλοΐα, σε μια κρίσιμη φάση, εθνική και βέβαια οικονομική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα