Τα παρασκήνια της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και η μεγάλη καριέρα του Καρανίκα

Κάποιες απορίες για έναν πρώην σύμβουλο και «τα διάφορα» από τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεγάλη καριέρα

Ο (γνωστός) Νίκος Καρανίκας, δεν είδε κανένα στοιχείο σεξισμού στην περίφημη ατάκα του Π.Πολάκη που χρησιμοποίησε την λέξη «Καλλιστεία» προκειμένου να περιγράψει την διαδικασία της ανάδειξης υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του φυσικά, να μην παρατηρήσει αυτό που αντιλήφθηκαν τα περισσότερα στελέχη του κόμματος και ορισμένα από αυτά το κατήγγειλαν στην συνεδρίαση της Κ.Ε το Σαββατοκύριακο, μια και ήταν μέλη της.

Με αφορμή αυτό μπήκε στον κόπο – κι όχι για πρώτη φορά – να αναφερθεί στο NEWS 24/7! Προφανώς ενοχλημένος επειδή δεν είχε την ίδια με αυτόν «πολιτική μυωπία» και ανέδειξε το ατόπημα του Π.Πολάκη. Έτσι λοιπόν σε ανάρτηση του το αποκαλεί «σάπιο ΜΜΕ με αριστεριστές υπαλλήλους».

Μια και ο Νίκος Καρανίκας ενδιαφέρεται τόσο για τις υπαλληλικές ιδιότητες των άλλων, τι θα έλεγε να μας μιλήσει λίγο για την δική του; Όπως για παράδειγμα το ποιες είναι οι ασχολίες του, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα; Ποια ακριβώς και σε ποιο αντικείμενο είναι η μεγάλη του καριέρα;

Σε περίπτωση που δεν μας πληροφορήσει μπορούμε φυσικά πάντα να απευθυνθούμε στον Άδωνι Γεωργιάδη. Άλλωστε είναι πλέον και ο αρμόδιος υπουργός (Εργασίας) για υπαλληλικά ζητήματα.

Σε περίπτωση που ο Ν.Καρανίκας δεν τον θυμάται, είναι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ, για τον οποίο έχει δηλώσει πως «ο Κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός μέλος της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή αποδέχεται δημόσια τα λάθη και παίρνει θέση. Αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση…». Μια άποψη που προέκυψε μετά από την στήριξη του τότε υπουργού Ανάπτυξης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την νόμιμη χρήση της κάνναβης.

Από την κάλπη στο αεροπλάνο

Εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο … «παρά πέντε» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αποφάσισε τελικά χθες η Κεντρική Επιτροπή με 160 υπέρ, 88 κατά και 4 λευκά. Έτσι λοιπόν η νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ίσως κληθεί να πάει από την …κάλπη στο αεροπλάνο.

Βλέπετε η εκλογή θα γίνει το τρίτο Σάββατο του Σεπτέμβρη. Έτσι – θεωρητικά τουλάχιστον – μπορεί την αμέσως επόμενη ημέρα να πραγματοποιηθεί ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, από την Θεσσαλονίκη και την Διεθνή Έκθεση.

Αυτά φυσικά αν απαιτηθούν δύο γύροι για την εκλογή νέας ηγεσίας. Διότι – όπως δείχνουν τα πράγματα – μπορεί να έχουμε τον νέο ή την νέα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την πρώτη Κυριακή, δηλαδή στις 10 Σεπτέμβρη. Έτσι θα υπάρξει άπλετος χρόνος.

Άλλο πρότεινε κι άλλο ψήφισε

Άλλη πρόταση κατέθεσε – για το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου- και άλλη τελικά ψήφισε στην συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς. Είχε όμως και μία εξήγηση γι αυτό.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός είχε εισηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να «μετακινηθεί» η ημερομηνία εκλογής προέδρου από τις 3 και 10 Σεπτέμβρη, μία εβδομάδα αργότερα. Ως συμβιβαστική πρόταση μεταξύ της αρχικής πρόταση (3 με 10) και της άποψης που κατατέθηκε για εκλογή προέδρου τον Νοέμβριο. Τελικά όμως όταν ήρθε η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Κ.Ε ψήφισε την πρόταση που έγινε από τον περιβάλλον του Χρήστου Σπίρτζη για εκλογή προέδρου στις 26 Νοεμβρίου!

Ο Νίκος Παππάς αναγνώρισε την αντίφαση στην ψήφο του. Πλην όμως υποστήριξε ότι δεν θέλησε να θεωρηθεί πως επιθυμεί τον αποκλεισμό υποψηφίων. Μια και ο Παύλος Πολλάκης όπως και ο Διονύσης Τεμπονέρας είχαν δηλώσει πως για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι η προϋπόθεσή είναι να γίνει Διαρκές (κατά Πολάκη) ή Έκτακτο (κατά Τεμπονέρα) συνέδριο τον Νοέμβριο.

Σίγουρος χαμένος

Ο σίγουρος χαμένος της χθεσινής ψηφοφορίας πάντως ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης μια και σε αυτόν «χρεώνεται» η αντιπρόταση που μειοψήφησε. Αυτοδεσμεύθηκε μάλιστα στην άποψή του ότι πρέπει να παραιτηθούν τα μέλη όλων των οργάνων που εκλέχθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή κι αναγκάστηκε αυτός – μόνος- να υλοποιήσει την θέση του, παραιτούμενος από την Πολιτική Γραμματεία.

Στους κύκλους επιρροής του, που φαίνεται να συρρικνώνονται δραματικά, υποστηρίζεται πως η πρόταση περί εκλογής προέδρου τον Νοέμβριο θα …επανέλθει και πως αυτό θα γίνει στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο. Κάποιοι ακόμη πιο τολμηροί οραματίζονται αντιπαραθέσεις …διαρκείας που φτάνουν μέχρι το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου, εκτιμώντας πως εκεί μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμη και ο πρόεδρος ή η πρόεδρος που θα έχει εκλεγεί.

Όσοι γνωρίζουν πάντως τα τεκταινόμενα και τους υπό διαμόρφωση συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ …μειδιούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα