Όταν ο Καρανίκας αγάπησε τον Άδωνι ή γιατί η ΝΔ επιστρέφει στο ’15

Όταν ο Καρανίκας αγάπησε τον Άδωνι ή γιατί η ΝΔ επιστρέφει στο ’15
Ο Νίκος Καρανίκας Eurokinissi

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει τη συζήτηση ξανά στο 2015, αυτοί που δεν κατέβηκαν εγκαίρως από το τρένο και η αποθέωση του Άδωνι Γεωργιάδη από τον μεγάλο εχθρό του κεφαλαίου Καρανίκα.

“O Τσίπρας είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;”

Άδωνις Γεωργιάδης στον ALPHA το 2018, λασπολογώντας χωρίς αποδείξεις

“Ο Κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός μέλος της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή αποδέχεται δημόσια τα λάθη και παίρνει θέση. Αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι ευκαιρία για μπούλινγκ ακόμα και όταν είναι αντίπαλος”

Νίκος Καρανίκας, θαυμαστής Άδωνι Γεωργιάδη

Η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015, έστω και αν έχουν περάσει 7 χρόνια, αξιοποιήθηκε για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση, ως ευκαιρία για αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, με πρώτο την ακρίβεια.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε το 2019 και το δήθεν επιτελικό κράτος ήρθε για να δώσει μαγικές λύσεις και κατέληξε με κάθε ευκαιρία να αναζητά τη σύγκριση με το παρελθόν που υποτίθεται ότι θα ξεπερνούσε.

Η καταφυγή σε αυτές τις τακτικές, φανερώνει όχι μόνο την πολιτική ανασφάλεια για τα πεπραγμένα, αλλά κυρίως την ένδεια όσον αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για το μέλλον.

Το 2015 όμως επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση και με ευθύνη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορεί να πλήρωσε τη διάρρηξη της σχέσης με τη μεσαία τάξη, εφαρμόζοντας μνημόνιο και να φορτώθηκε την φθορά μιας απολύτως σωστής και γενναίας απόφασης (της Συμφωνίας των Πρεσπών), παράλληλα όμως δεν κατέβασε από το τρένο πρόσωπα που ήταν οι καλύτεροι χορηγοί της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτούς ανασύρει και σήμερα η ΝΔ και τους δείχνει σαν σκιάχτρα στους πολίτες ενόψει εκλογών.

Από τους φανατικούς του Πάνου Καμμένου και της αισθητικής του και όσους βλέπουν την πολιτική σαν ευκαιρία για καλή ζωή, μέχρι δήθεν αστείες -αλλα στην πραγματικότητα καθόλου αστείες- περιπτώσεις τύπων που είδαν φως και μπήκαν.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κρατούσαν και κρατούν και τη μεζούρα της ιδεολογικής καθαρότητας, προκαλώντας τους πολίτες με την υποκρισία τους. Διότι άλλο να είσαι συνεπής και να απαιτείς και από τους άλλους να είναι και αυτοί και άλλο να είσαι κλόουν και να κρίνεις πόσο σοβαροί είναι οι σύντροφοί σου.

Ενδεικτικό παράδειγμα ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος μάλιστα κατάφερε τις τελευταίες μέρες με 2 αναρτήσεις του να εξηγήσει πολύ καθαρά γιατί οι “καρανίκες” θα είναι πάντα ένα επιχείρημα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Νίκος Καρανίκας, πρόσφατα, ως “καθαρός Αριστερός” (με τη μεζούρα που λέγαμε) τα έβαλε με Αριστερούς και Αριστεριστές που “τα έχουν κάνει πλακάκια με το κεφάλαιο” όπως λέει, υπονοώντας φυσικά ότι ο ίδιος είναι ασυμβίβαστος.

Μόλις χθες όμως, επειδή κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από τον εαυτό του, επέλεξε να αποθεώσει τον υπουργό Αναπτύξεως Άδωνι Γεωργιάδη, για την κυβίστηση που έκανε στην παράσταση “σκευωρία Novartis”.

 

 

Όπως διαπιστώνετε στην παραπάνω ανάρτηση (η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε λόγω κατακραυγής) ο Νίκος Καρανίκας ενώ ζορίζεται με τους Αριστεριστές που δεν είναι του γούστου του, δεν έχει κανένα πρόβλημα με ακροδεξιούς οπαδούς του κεφαλαίου ακόμα και αν έχουν δημόσια πει χωρίς στοιχεία ότι “ο Τσίπρας τα παίρνει”, ακόμα και αν έχουν βιβλίο με αφιέρωση του Παττακού.

Και δουλειά να του είχε βρει ο υπουργός, τόσο καλά λόγια δεν θα άκουγε από τον τέως πρωθυπουργικό σύμβουλο.

Έχει γραφτεί πολλάκις ότι ο Τσίπρας τα έβαλε με τα λιοντάρια και τον έφαγαν οι κοριοί.

Όπως αποδεικνύεται, οι κοριοί μασουλάνε ακόμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα