Το κακό, το χειρότερο η πολυφωνία και η σκόνη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν η Νίκη Κεραμέως εκφράζει τον … “νόμο του Μέρφι” και στην κεντροαριστερά παραμένουν όλα “μαλλιά-κουβάρια”

Κακό και χειρότερο

Τίποτε δεν είναι τόσο κακό ώστε να μην μπορεί να γίνει …χειρότερο! Αυτό μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Εργασίας. Καθότι πρόκειται – όπως έχει πλέον καταγραφεί- για «υπουργό Ειδικών Αποστολών». Μάλιστα ανατεθειμένες κατευθείαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε το επιβεβαίωσαν και τα δημοσιεύματα που «διέρρευσαν» από την επόμενη κιόλας. Η Νίκη Κεραμέως καλείται να προωθήσει την ήδη νομοθετημένη υποχρεωτική 6ήμερη εργασία. Επίσης να «διορθώσει» κάποια πράγματα σε ειδικές κατηγορίες συντάξεων, δηλαδή … περικοπές για να ξέρουμε τι λέμε.

Να μην ξεχνάμε πως από το συγκεκριμένο υπουργείο έχουν περάσει τα πιο «σκληρά» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να εφαρμόσουν αντιδημοφιλή μέτρα: Ο Γιάννης Βρουτσης (απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση)  Ο Κωστής Χατζηδάκης (κατάργηση 8ωρου) κι ο Άδωνις Γεωργιάδης (6ήμερο, αντιαπεργιακά). Η Νίκη Κεραμέως ήρθε να ολοκληρώσει την «δουλειά».

(Άλλωστε τι μπορεί να περιμένει κανείς όταν υπουργός Εργασίας γίνεται η πρώην υπουργός Παιδείας που κατέθετε προσφυγές ενάντια σε κάθε απεργία των εκπαιδευτικών).

Πολυφωνία

Την κριτική στελεχών που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ την διαβάζουμε …παντού. Άλλωστε η (δημόσια) πολυφωνία στο συγκεκριμένο κόμμα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Θα λέγαμε ότι είναι «στοιχείο ταυτότητας» εδώ και 10ετίες, αν όχι από την ίδρυσή του.

Η μόνη αξιοπερίεργη κριτική που ακούγεται όμως είναι αυτή περί …έλλειψης δημοκρατικού διαλόγου για τα τεκταινόμενα στις εκλογές. Μέχρι και για απαγορεύσεις ακούστηκαν πράγματα.

Ίσως αυτοί που τα λένε θα έπρεπε να κοιτάξουν …παρά δίπλα. Τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία όπου μάλλον το κάθε μέλος θα πει ότι νομίζει. Αν δεν το έχει ήδη διατρανώσει δημόσια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – αντίστοιχα- συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα, μίλησε ο Κασσελάκης και στην συνέχεια έληξε η σεμνή τελετή. Καθότι ο πρόεδρος είχε άλλες υποχρεώσεις στο πρόγραμμά του.

Η σκόνη

Είχε τα …δίκια της η Όλγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και απάντησε: «Βγήκαμε από μια προεκλογική μάχη, όπου οι σχέσεις των κομμάτων ήταν ανταγωνιστικές, άρα χρειάζεται να κάτσει κάπως η σκόνη. Να βρεθεί ίσως σε πρώτη φάση ένας κοινός βηματισμός σε επίπεδο κοινοβουλευτικών και κοινωνικών δράσεων».

Από την άλλη όμως είναι φανερό πως όσο πέφτει η … «προεκλογική σκόνη», σηκώνεται η «εσωκομματική σκόνη». Κι όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα το τελευταίο διάστημα οι «εμφύλιες» πολιτικές διαμάχες δημιουργούν διπλάσιο θόρυβο από τις «κανονικές».

Ενίοτε μάλιστα δημιουργούν και μεγαλύτερα «τραύματα». Αλλά εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Ακροδεξιά «εσωκομματικά»

Πάντως «εσωκομματικά» δεν έχουν μόνον στην κεντροαριστερά. Έχουν και στην Ακροδεξιά. Κυρίως για το πόσο …ακροδεξιοί είναι!

Έτσι λοιπόν διαβάζουμε απάντηση του κόμματος «ΝΙΚΗ» σε «κακεντρεχή σχόλια» που δεν προσδιορίζει από πού προέρχονται. Μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά με το Pride της Θεσσαλονίκης: « Η ΝΙΚΗ είναι Δημοκρατικό και Πατριωτικό Κίνημα, και ως τέτοιο δε μπορεί να απαγορεύσει συγκεντρώσεις που έχουν λάβει νόμιμη άδεια σύμφωνα με το Σύνταγμα, Όποιος έχει βρει τον νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο να μην διεξαχθεί το Europride, να μας το γνωρίσει και η ΝΙΚΗ άμεσα θα τον στηρίξει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θεωρούμε τα κακεντρεχή αυτά σχόλια ως εκ του πονηρού, με σκοπό να ωθήσουν τη ΝΙΚΗ και τον κόσμο της σε αντιδημοκρατικές θέσεις, οι οποίες θα απαξίωναν τον αγώνα μας».

Με απλά λόγια κάποιοι στο εσωτερικό του κόμματος κάνουν κριτική γιατί δεν γίνεται … αντισυγκέντρωση. Και ζητά από την ηγεσία της Νίκης να ακολουθήσει τις γνωστές πρακτικές του ακροδεξιού παρελθόντος. Αυτές που -ιδίως στην Θεσσαλονίκη- είναι γνωστό τι μνήμες ξυπνάνε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα