Το παραμύθι του Χατζηδάκη και οι 220 δηλώσεις του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

O υπουργός Οικονομικών φορολογεί στο όνομα των …μισθωτών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει (δυστυχώς για τους επιτελείς του) να κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις ακόμη.

Το παραμύθι

Το ‘πε και χθες και θα το πει πολλές φορές ακόμη το παραμύθι ο Κωστής Χατζηδάκης: Η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει λιγότερα από τους μισθωτούς με τον κατώτατο μισθό.

Θέλοντας προφανώς να πείσει πως τα οριζόντια φορολογικά μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός λαμβάνονται για να επωφεληθούν οι δεύτεροι. Μόνο που δεν έχουμε ακούσει τον τρόπο που θα …πληρώσουν λιγότερα οι μισθωτοί αν φορολογηθούν περισσότερο οι επαγγελματίες.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως το 65% των εσόδων που προϋπολογίζονται είναι από έμμεσους φόρους. Αυτούς που πληρώνουν και με το παραπάνω τόσο η μία κατηγορία, όσο και η άλλη.

220 και πλέον

Προχθές το γράψαμε, χθες συνέβη! Στην Κουμουνδούρου πάλι τρέχανε να βρούνε πως θα παρουσιάσουν ως «σοβαρή» (δεν λέμε «αριστερή», θαύματα δεν γίνονται) την τελευταία ατάκα του Κασσελάκη.

Αυτή με την «νοικοκυρεμένη Ελλάδα» η οποία όπου δεν προκάλεσε γέλιο, προκάλεσε προβληματισμό για το πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει.

Τελικά η δικαιολογία βρέθηκε στην «προσέγγιση ευρύτερου κοινού» και στο ότι «ήθελε να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας». Όχι πως τίποτε από αυτά αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική. Απλά τα παραθέτουμε για λόγους καταγραφής.

Είναι φανερό όμως πως σύντομα θα έρθει η ώρα που δεν θα βρίσκεται κανένα φραστικό σχήμα για να «μπαλώσει» οτιδήποτε. Βλέπετε μέχρι τις ευρωεκλογές (αν φτάσει ως εκεί) μεσολαβούν πάνω από 220 μέρες. Άρα 220 και πλέον ακόμη δηλώσεις…

Επιθέσεις

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αξιοσημείωτες είναι οι διαδικτυακές επιθέσεις που συνεχίζει δέχεται ο Διονύσης Τεμπονέρας. Παρά το γεγονός πως (και σε χθεσινή του συνέντευξη) ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Αντιθέτως προτίθεται να μετάσχει ενεργά στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου. Προκειμένου όπως λέει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μια συζήτηση επί πολιτικών θέσεων. Φαίνεται όμως ότι και μόνο με την επίκληση ενός πολιτικού διαλόγου … σε πολλούς (την «βάση») δεν γεμίζει το μάτι. («Αυτά τα κάνουν οι αριστεροί» ή κάπως έτσι).

Υποθέτουμε πως (και) αυτές οι καταστάσεις δεν εκφράζουν τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να γίνονται στο όνομά του. Προφανώς από «αγανακτισμένους του πληκτρολογίου» που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει.

Η εξεταστική

Με έμπειρους και ικανούς βουλευτές από όλα τα κόμματα στελεχώθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που θα ξεκινήσει αύριο τις εργασίες της.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Καραγκούνης, Ζωή Ράπτη, Θάνος Πλεύρης από Ν.Δ, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός από ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Δουδωνής από ΠΑΣΟΚ και Νίκος Καραθανασόπουλος από ΚΚΕ.

Όλοι είτε με γνώσεις ή με θητεία στα θεσμικά και στα κοινοβουλευτικά. Αφού όπως όλα δείχνουν στην επιτροπή θα επιβεβαιωθεί το παλιό σύνθημα «η διαδικασία, είναι ουσία». Καθότι το που θα στραφεί και πως θα εξετάσει το θέμα, θα εξαρτηθεί από το πώς θα λειτουργήσει.

Στα αξιοσημείωτα ότι στην Εξεταστική μετέχει και η Θεοπίστη Πέρκα, από την αναλογία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα