Το στραπάτσο του Γεραπετρίτη και η “συμπάθεια” του Κακλαμάνη

Διαβάζεται σε 4'

Όταν στον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής δεν αρέσει να του παίρνουν την σειρά “Πασόκοι” υπουργοί και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τα βρήκε δύσκολα στην Βουλή

Στραπάτσο

Μάλλον «στραπατσαρισμένος» βγήκε από την παρέμβαση στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Παρότι συμμετείχε με το περισπούδαστο ύφος που χαρακτηρίζει τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του.

Είχε την ατυχία πέσει πάνω σε μία …απλή ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου της Νέας Αριστεράς και σε έναν πολύ «διαβασμένο» λόγω της συμμετοχής του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη Νίκο Καραθανασόπουλο, του ΚΚΕ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών αν μετά από όσα πλέον γνωρίζουμε θα έπρεπε στην Εξεταστική Επιτροπή να είχε κληθεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κώστας Γενιδούνιας και ο Φίλιππος Τσαλίδης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που φέρεται να είχε προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για τον κίνδυνο δυστυχήματος. Απάντηση δεν πήρε.

Όσο για τον Νίκο Καραθανασόπουλο αποδείχθηκε ενοχλητικά …γνώστης των λεπτομερειών για τα προβλήματα του σιδηρόδρομου. Υποδεικνύοντας στον Γιώργο Γεραπετρίτη ακόμη και τις …σελίδες του πορίσματος της επιτροπής που ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σύστησε που μιλούσαν για προβλήματα στην σήμανση και την σηματοδότηση, τα οποία δεν παραδέχονταν.

Η εικόνα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν χθες στην Βουλή ότι πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κανένας παραπονεμένος

Μπορεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας να μίλησε χθες στην Βουλή και όχι σήμερα με τους υπόλοιπους αρχηγούς και λόγω ταξιδιού στην Κύπρο που είχε εδώ και καιρό κανονιστεί, όμως δεν άφησε κανέναν …παραπονεμένο.

Ήταν έντονα επικριτικός για την κυβέρνηση στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, δίχως όμως να λείψουν και οι αιχμές για την αντιπολίτευση. Κι όχι μόνον για τις πολιτικές τους θέσεις με τις οποίες ούτως ή άλλως το ΚΚΕ διαφωνεί.

Καυστικός ήταν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές λέγοντας πως βοήθησε να εκτραπεί η συζήτηση από το ζήτημα των Τεμπών και ανάλογα θέματα. Σχολιάζοντας πως «αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης θα έπρεπε η Ν.Δ να τον εφεύρει».

Στο στόχαστρο του πάντως βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έστω και χωρίς να κατονομαστεί. Όταν ρωτήθηκε από τον προεδρεύοντα αν θα κάνει την κανονική του ομιλία απάντησε καταφατικά. Λέγοντας πως δεν θα ακολουθήσει την πρακτικών όσων «παίρνουν τον λόγο για 5 λεπτά δήθεν παρέμβαση και μιλάνε 25. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό».

Η συμπάθεια δεν κρύβεται

Η …συμπάθεια του Νικήτα Κακλαμάνη για τα στελέχη του «Σημητικού» ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι «πρωτοκλασάτα» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου είναι γνωστή.

Όπως φαίνεται όμως δεν …καταπιέζεται ώστε να μην την εκφράζει. Κι αυτό συνέβη χθες στην Βουλή όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αξιοποίησε το υπουργικό του προνόμιο προκειμένου να «περάσει την ουρά» των ομιλητών και πριν το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Έτσι ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και από τον κ. Κακλαμάνη και από την κ. Γεροβασίλη για το ότι παραβίασα τη σειρά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πάω σε μία εκδήλωση η οποία είναι της αρμοδιότητάς μας, του Υπουργείου, έχω αργήσει ήδη και παρακαλώ πάρα πολύ για λιγότερο από δέκα λεπτά την ανοχή σας. Συγγνώμη, κύριε Κακλαμάνη, συγγνώμη, κυρία Γεροβασίλη.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μπορούσατε να έρθετε και μετά την εκδήλωση, στις 10.00΄ το βράδυ!

Η Μάχη του Χρονόμετρου

«Μάχη του Χρονόμετρου Νο 2» είχαμε χθες κατά την διάρκεια της 2η μέρας συζήτησης της πρόταση δυσπιστίας με τους …γνωστούς πρωταγωνιστές από την πρώτη ημέρα: Την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Θανάση Μπούρα που εκτελούσε χρέη προέδρου.

Αυτή την φορά ο Θανάσης Μπούρας θέλησε δια της σύγκρισης να προσπαθήσει να τιθασεύσει την πρόθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας να καταναλώσει αδηφάγα κοινοβουλευτικό χρόνο κατά την προσφιλή της συνήθεια.

Έτσι λοιπόν συνέλεξε τα δεδομένα των παρεμβάσεων των άλλων πολιτικών αρχηγών με ακρίβεια …δευτερολέπτου. Αναφέροντας κατάλογο με βάση τον οποίο ο τάδε αρχηγός  μίλησε τόσα λεπτά και τόσα δευτερόλεπτα.

Φυσικά ούτε αυτό το σύστημα είχε αποτέλεσμα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα